diy CLK strålkastare

diy CLK strålkastare

Mercedes-Benz CLK finns i coupé och cabriolet form, det är en sportig tvådörrars. CLK kropp stil påverkar inte förfarandet strålkastare ersättning, det är lika för coupe och cabriolet. Gör-det-själv strålkastare ersättning på CLK är en ganska enkel uppgift, särskilt med tanke på att inga verktyg behövs. Det DIY ersättande förfarande inte är tillämpligt på modeller utrustade med Bi-Xenon strålkastare, enligt CLK instruktionsboken, bör du låta din närmaste Mercedes-Benz-återförsäljare byta ut dessa lampor.

Du behöver:
Glödlampa H7 eller H7-LL
. Pappershandduk eller luddfri trasa.


1.
Förvandla din ratten strålkastare nivån till "0". Denna ratt är placerad till vänster om ratten. Stäng av tändningen och öppna huven.
2.
Öppna bakre delen av strålkastare linsen. Du hittar två svarta omslag. De utanför stora täcka är för låg-beam glödlampa. . Insidan lilla skyddet är för hög-beam lampa
3
bort det svarta locket i samband med strålkastare du ersätter med vrida den motsols för att vrida den. Inuti ser du den bakre delen av kolven.
4.
Tag i bakre delen av kolven och vrid den ca 1 cm moturs för att släppa det. Dra ut glödlampan och uttag ur vägguttaget sätet.
5.
Slå in glas i en pappershandduk eller luddfri trasa och dra glaskulan rakt ut från uttaget.

6.
Slå den nya lampan i en pappershandduk eller luddfri trasa och sätt in den direkt på glödlampan församling. Rör inte lampan med bara fingrarna. Fett från dina fingrar skadar lampan och minska dess livslängd förhastat.
7.
Sätt lampan och uttaget montering tillbaka i hålet. Vrid försiktigt medurs ungefär en tum för att låsa den. Placera det svarta locket tillbaka på tillgång hålet. Vrid medurs

tips och varningar


 • Mercedes-Benz rekommenderar LL (Long Life) Lampor för din CLK .
 • Dessa anvisningar gäller inte Bi-Xenon strålkastare. Om din CLK har Bi-Xenon strålkastare, kommer du att se en "Fara" klistermärke på strålkastare fallet. Bråka inte med dessa strålkastare, låta en professionell hantera byte.


 • Relaterade artiklar


  Hur man vet om en EGR-ventil är dålig
  hur du tar bort kolavlagringar
  hur man använder rätt olja auto motor
  hur man byter bränsle filter på en 2006 vw tdi
  instruktioner för att ersätta en fläktrem
  hur man byter en stuga luftfilter chevy lastbilar
  vad är syftet med en serpentin bälte?
  hur förändringen motorolja i en Ford explorer 2002 steg för steg
  hur kontrollerna av transmissionsolja på 1995 Windstar
  bilverkstäder: hur man byter bromsar