rensar OBD på en 1996 saturn SL1

rensar OBD på en 1996 saturn SL1

Din Saturnus ombord (OBD) genererar och lagrar en mängd olika koder som är användbara för att identifiera vad som händer med din bil. Ibland kontrollera motorn tänds när OBD-systemet behöver för att få förarens uppmärksamhet. Anledningen till detta kan vara något så rutin som en påminnelse att det är dags för bilens regelbundet underhåll eller det kan vara en signal om att någonting är fel och behöver repareras. Många auto-delar butiker erbjuder nu en kostnadsfri tjänst där de kommer att berätta vad OBD koden (när check engine lampa lyser) så du vet vad som behöver göras med bilen. Medan butiken anställde kontrollerar koden, kan du be att OBD-koden rensas, men du kan också göra det på egen hand

Du behöver:. .
Set med metriska öppna nycklar eller metriska hylsor


1.
Öppna huven på din Saturnus. Med antingen en hylsa eller en skiftnyckel, lossa och ta bort den lilla bulten som ansluter kabeln till batteriets negativa terminal, som är märkt med ett minustecken (på plustecknet är den positiva polen). Flytta batterikabeln åt sidan för att förhindra oavsiktlig kontakt med batteripolen.
2.
Sätt på bilradion och ljus ur eventuell elektrisk laddning kvar i bilen. Detta återställer ljuset kontrollera motorn och radera data i OBD. Eftersom laddningar lossas, förlorar du också alla användarspecifika inställningar i bilen, såsom tid och din favorit radiostationer.
3.
Återanslut kabeln till batteriet och starta bilen för att kontrollera ljuset kontrollera motorn är avstängd. När bilen startar, kan tomgång vara lite ojämn eftersom tomgång har raderats från bilens färddator. Kör bilen ett par miles på motorvägshastigheter och det kommer att korrigera sig själv.


Relaterade artiklar


hur man rengör EGR ventiler på en oändlighet G20
hur man byter en spegel på en Pontiac Grand Prix
installation av en 1997 Dodge Neon bränslefilter
hur man byter bakre bromsbelägg på en Kia
hur du ändrar strålkastare på en jetta gli
hur man kan stoppa en fläktrem från gnisslande
hur vinterförbereder båtar Sea Ray
hur du ändrar strålkastarnas lampor på en VW Beetle
hur man fixar ljuset kontrollera motorn på en ’92 Paseo
hur man rengör en EGR-ventil på en Ford F150