hur man byter en 2002 Grand Am bränslefilter

hur man byter en 2002 Grand Am bränslefilter

En smutsig eller igensatt bränslefilter orsakar dålig prestanda, stall och låg bränsleförbrukning. Bränslefiltret i en 2002 Grand Am bör bytas var 30. 000 miles eller när du misstänker att det kan orsaka problem. Att ersätta filtret tar bara några minuter att installera och inte kräver att du lyfter bilen eller använda någon fancy verktyg. En ersättare filter kan köpas från de flesta butiker som säljer auto leveranser

Du behöver:.
Wrench in i metriska


1
Öppna huven. . på ditt fordon. Avlasta bränslesystemet trycket genom att ta bort reläet från säkringsdosan på vänster sida av bilens motorrum. Etiketten i din dörrkarmen förklarar var att hitta reläet. Kör motorn tills den stannar. Ta bort tanklocket så att trycket i tanken.
2.
Lossa bränsleslangen från bränslefiltret genom att använda en skiftnyckel för att hålla muttern ansluten till filtret och en på slangen muttern . Filtret finns på förarsidan, framför de bakre däcket på insidan av ramen järnväg. Vrid och dra för att ta bort snabbkopplingar montering från andra sidan.
3.
Pop ut filtret ur fästet och installera en ersättare. Det snabbkopplingar passande snaps på. Dra slangen på filtret med ett par nycklar. Installera reläet bränslepump och byt ut din tanklocket.

Tips och varningar


 • Bensin är brandfarligt. Arbeta inte på bränslesystemet i närheten av hetta eller öppen låga.


 • Relaterade artiklar


  specialverktyg för VW oljebyte
  hur man installerar dubbar för vinterdäck hemma
  vad är en strut?
  hur man blandar bil färg & förminskningsapparater
  hur du hittar & Byt bränslefiltret på en 2006 utforskare
  hur man byter en kupéfilter i en jeep
  Hur du tar en 1999 panel kia luckan
  hur man rengör bilen vinyl
  hur man byter en Oldsmobile lampa silhuett dimma
  hur man beräknar växel tåg