hur man byter bromsbelägg på en kvicksilver bergsbestigare

hur man byter bromsbelägg på en kvicksilver bergsbestigare

Mercury Mountaineer och Ford Explorer bromsar aktie och de flesta andra interna komponenter. 2002 och 2003 Bergsklättrare är utrustade med fyra hjul skivbromsar. Ford rekommenderar byte av bromsbelägg varje 35. 000 till 50. 000 miles. Elektroderna är utformade med inbyggt på slitagevarnarna att skrapa mot bromsen rotorer när kuddar har nått en viss nivå av slitage. Lyssna efter bromsen skrika eller gnisslande ljud från slitage indikatorer. Byt ut bromsbeläggen så snart som möjligt för att undvika rotor skador.

Du behöver:
spruta eller kalkon basterLug wrenchJackJack stands13 mm hylsa RatchetBungee sladd (eller tråd galge) Broms padsC-clampFunnelBrake vätska


1
Park. . bergsbestigare på en plan vägsträcka. Dra huvan frigöringsspaken under instrumentbrädan på förarsidan av fordonet. Flytta till motorrummet.
2.
Lyft av locket på huvudcylindern och ta bort en tredjedel av bromsvätska från behållaren. Huvudcylindern är placerad till höger om Mercury motor, nära brandvägg som skiljer motorrummet från insidan av fordonet. Använd en spruta eller kalkon baster att ta bort vätskan från behållaren. Lägg huvudcylindern locket löst över containern.
3.
Lossa muttrarna på alla fyra hjulen (eller två hjul som du behöver byta bromsbelägg). Använd en rörtång eller 21 mm hylsa och brytare bar för att "knäcka" klackarna genom att vrida dem ett halvt varv.
4.
Placera domkraft under ramen på framsidan av Mountaineer och lyft SUV. Placera pallbockar under axeln och nedre fordonet på står för stöd.
5.
Ta bort muttrarna och ta hjulen.
6.
Vrid framhjulen för att få bättre tillgång till bromsok rygg sidan. Använd en 13 mm nyckel för att ta bort de två bultarna ok bild.
7.
Lyft bromsok från rotorn och dra den över bromsen församling med en bungee rep eller en make-shift bärsjal med hjälp av en galge tråd kappa.
8.
Ta slitna bromsbelägg från sidorna av rotorn. Elektroderna passar i skårorna i bromsoket fästet.
9.
Byt ut slitna kuddar med nya bromsbelägg.
10.
Placera en sliten bromskloss över de två bromsok kolvarna inuti bromsoket. Spänn fast dynan mot kolvarna genom att placera en C-klämman över den gamla plattan och baksidan av bromsoket. Pressa kolvarna i sidan av bromsok att göra plats för den nya bromsbelägg.
11.
Ta bort C-clamp och gamla bromskloss. Placera ok över den nya bromsbelägg i spåren bromsok fästet och skruva i bromsoket bultarna för hand.
12.
Dra åt bultarna bromsok med 13 mm hylsa och spärrskaft.
13.
Vrid framhjulen tillbaka till neutralläge (framåt) och byt hjulen på hjulet bultar. Skruva på muttrarna för hand.
14.
Lyft framsidan av Mountaineer och ta bort domkraften. Sänk framdäcken i marken och spänn klackarna med rörtång.
Femton.
Placera domkraften under ramen på baksidan av Mercury och lyft den bakre delen av det SUV. Placera pallbockar under bakaxeln och ersätta den bakre bromsbeläggen som du gjorde fronten.
16.
tillbaka den bakre hjulen på hjulet bultar, skruva på muttrarna, lyfta fordonet för att ta bort stöden till domkraften, och sänka ryggen däck av Mountaineer till marken. Dra åt muttrarna med rörtång eller uttag och brytare bar. Återgå till motorrummet.
17.
Lyft huvudcylindern locket från behållaren öppnas och placera en ren tratt inuti. Häll bromsvätska i behållaren tills vätskenivån når hela linjen. Ta bort tratten och ersätta huvudcylindern locket. Stäng Merkurius huva.

Tips och varningar


 • Ford Motor Company rekommenderar att du använder DOT-3 bromsvätska i Mountaineer.


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör eller byt ut en EGR-ventil på en 2000 Honda Odyssey
  hur man använder en dremel för att polera aluminium
  typer av styrning lådor
  hur man klä bilsäten
  hur man byter tändstift i en 2002 VW Passat
  hur man installerar en auto bil förrätt
  beskrivning av hussvamp i däck
  bil mögel borttagning
  Hur man testar transmissionsolja i en WRX
  hur du installerar en bränslefilter på en 95 neon