hur du lägger transmissionsolja till en Dodge Stratus

hur du lägger transmissionsolja till en Dodge Stratus

Om överföringen börjar flytta hård eller hoppa i din Dodge Stratus av överföringssystemet får vara låg på vätska. Running din bil växellåda med en otillräcklig vätskenivå kan skada eller till bränna upp redskap, förstör din överföring och lämnar dig med en stor reparation faktura. Kontrollera dina transmissionsolja jämna och tillsätt vätska vid behov. Dodge rekommenderar Mopar ATF 4 automatlåda vätska för din Stratus

Du behöver:.
Ren, torr ragJackJack standsMopar ATF 4 transmissionsolja.


1.
Parkera Stratus vid tomgång. Dra åt parkeringsbromsen. Cykla växelspaken genom varje växel och placera den i neutral. Höj huven på Stratus och lyft prop stav att stödja det.
2.
Dra transmissionsolja oljestickan för att testa vätskenivån. Mätstickan är placerad i främre mitten av motorrummet. Dra ut oljestickan av röret och torka den ren med en torr trasa. Sätt in oljestickan och snabbt ta bort den. Läs vätskenivån på minnet. Vätskan ska vara på eller nära "heta" nivå.
3.
Placera sändningen parken. Stäng av tändningen. Höj bilen med en domkraft. Ställ Stratus på en uppsättning pallbockar. Leta reda på avtappningspluggen nära botten av transmissionen. Lossa avtappningspluggen och snabbt sätta in transmissionsolja flaskan. Kläm på flaskan för att lägga till vätska för att överföringen. Kontrollera vätskenivån igen för att bekräfta.
4.
Höj bilen med en domkraft för att ta bort domkraften. Sänk bilen till marken. Stäng huven.


Relaterade artiklar


hur man rengör intaget på en 2000 tdi Jetta
hur man kan få diagnostiska koder för en 2000 Cadillac
hur man byter bränslefiltret i en 2001 BMW 330xi
hur man rengör takluckan på en 2000 maxima
hur man polera aluiminium hjul & bränsletankar på halv s
dodge Hemi oktan krav
hur man lufta bromsarna på en 1989 toyota corolla
hur du ändrar bromsbelägg på en sonat
hur du ändrar bränslefiltret på en mazda 626
hur du tar bort RTV silikon