bilar luftkonditionering tjänst förfaranden

bilar luftkonditionering tjänst förfaranden

Automobile luftkonditioneringsapparater är kompakta tillbehör ger kall luft i hela kupén. Som med alla bil komponent, kommer luftkonditioneringen behöver tillfällig trafik. Även om luftkonditioneringen är igång ordentligt, kan förebyggande underhåll undvika allvarliga störningar senare. Luftkonditioneringen är ett slutet system mening ingenting till eller tas bort för korrekt funktion. Detta innebär att alla aspekter av systemet bör kontrolleras för korrekt tryck och tätningar för att upprätthålla systemets operativa krav.

Operation

En luftkonditioneringen komprimerar kylmedlet gas och använder gasen förändring i temperatur för att kyla luften cirkuleras genom slang som innehåller komprimerad gas. Bilen Luftkonditioneringen fungerar med ström från en remskiva kopplad till motorns serpentin bälte. Elektrisk ström krävs för att driva fläktar luftkonditioneringen och termostat för att flytta kall luft genom luftkonditioneringen och in i passagerarutrymmet.

Kylvätska

Äldre bilar kan använda RJ-12 kylvätska (en typ av freon) medan alla bilar som gjorts sedan 1996 har använt RJ-134 (en freon alternativ. ) Kylvätska nivåerna kontrolleras genom ett litet glas ligger i luftkonditioneringen är slangen nära kompressorn. Om det finns bubblor i glaset betyder detta att systemet behöver mer kylvätska. Kylvätska läggs genom att säkra en slang till en liten nål ventil (liknande ett däck ventil) och injiceras med luftkonditioneringen igång.

Belt

Serpentine belt är en tjock platt rem på framsidan eller sidan av motorn. Den Serpentine belt slingrar sig runt till flera remskivor driften av luftkonditioneringen, generator, vatten, olja och servostyrning och pumpar broms. Kontroll av bälte för torkning, sprickor och slitage är en normal del av motorns underhåll samt för luftkonditioneringen.

Kompressor

Den enda praktiska underhåll för en funktionsstörning luftkonditioneringen kompressor ersättning. En kompressor måste bytas ut om kylvätska stadigt läckage eller kompressorn inte längre kan producera tillräckligt med vakuum. Mätare bifogas till kompressorn kan mäta dess effektivitet och fastställa korrekt funktion.

Fan

Beroende vilken typ av bil, det kan en eller flera fläktar används för att dra luft genom den kalla luftkonditioneringen slang (den spolar) och tryck den i passageraravdelningen. Luftkonditioneringar cirkulera luften i passagerarutrymmet. Denna cirkulation sänker luft temperatur med varje passera genom ringar. Korrekt fläktdrift behövs för att se till att luften håller på att flyttas adekvat och snabbt. Som med kompressorn, innebär fläkt underhåll vanligtvis ersättning. Kontrollera fläktens strömkälla, men bör också vara en del av luftkonditioneringen fläkt underhåll. Om fläktarna inte fungerar, kontrollera den elektriska säkringar och ledningar drift av fläktar.


Relaterade artiklar


North Carolina utsläpp och säkerhetskrav inspektion
hur du ändrar bränslefilter på en 1994 Volvo 850
hur man kan förbättra min bil hd radiomottagning
hur till check transmissionsolja i en 2001 Isuzu Rodeo
hur reparera en bil cd-spelare
gör det själv instruktioner för bilklädslar
hur man ändrar S10 tändstift
diy gmc lastbil reparationer
hur ändrar tändkablarna i en 2003 Dakota
hur du ändrar bromsarna på en 2002 Dodge Stratus