bil möbelrengöring

bil möbelrengöring

Ibland verkar det som om insidan av en bil eller lastbil har en tendens att få smutsigare än utsidan. Vare sig det är från stänk eller spill i samband med mat och dryck eller dregla fläckar från ett husdjur, kan klädseln på din bil börjar snabbt att se ut som ett katastrofområde. Tack och lov, städa upp i röran är inte rocket science. Att få klädsel att se nya igen, men kräver lite tid och lite armbåge fett

Du behöver:
Dammsugare med bilagor
. Förlängningssladd (om nödvändigt).
Kommersiella matta eller stoppning rengöringsmedel.
Frotté handdukar.
Mjuk borste.
Stiff-borste.


1.
Parkera fordonet på en plats där du kan nå den med en dammsugare och förlängningssladd, om det behövs. Självklart, om du har en sladdlös dammsugare, behöver du inte oroa dig.
2.
Bort gummi eller plast mattor från bilen och rengör dem separat med tvål och vatten.

3.
Dammsug hela insidan av fordonet, inklusive mattor och säten. Detta tar bort all lös smuts och skräp som annars skulle störa din städning. Använd pensel bilagor och tillägg för att få in alla bilens skrymslen och vrår.
4.
Spraya kommersiella mattan eller klädsel renare på klädseln. Inte överanvända renare. En lätt, ens ansökan fungerar bäst. Du kan alltid gå tillbaka klädseln senare om du inte helt ta bort fläckarna första gången.
5.
Skrubba klädseln ordentligt med en frotté handduk. När handduken blir smutsig, vänd på den och använda den rena sidan. Om det behövs använder flera handdukar. Du kan också använda en mjuk borste för att rengöra sätena.
6.
Spray och skura golvet heltäckningsmatta i samma sätt. Använd en hård borste för att skura mattor.
7.
Upprepa tills du är nöjd med resultatet. När du är klar, dammsuga hela interiören igen.

Tips och varningar


 • Innan du vakuum, se till att dina bilagor är rena. Om de inte är, snabbt tvätta dem med lite tvål och vatten och torka dem.
 • Mattor i allmänhet är tillverkade av hårdare material och kommer att motstå skada från en styv borste mer än delikat klädseln.
 • Om ditt fordon har vinyl sittplatser, fukta en trasa med varmt vatten och stänka bakpulver på det. Detta är lättare på vinyl än andra oljebaserade städare. Torka sätena ner och sedan gå över vinyl med en trasa indränkt i en blandning av diskmedel och vatten. Efteråt, torka av sätena torr med en separat trasa.
 • För läderklädsel, köpa en produkt som utformats speciellt för rengöring av läder. Läs instruktionerna noga och tillämpa den därefter.


 • Relaterade artiklar


  hur ändrar växellådsolja i en Honda Civic
  hur man rengör sav från en bil
  hur man applicerar 3M Scotchcal film
  hur man installerar en lagerbanan utan tryck
  hur man byter bränslefiltret i en 1983 chevy nyck
  hur du tar bort krom från vindrutan på en 1993 Ford F-150 truck
  Hur du manuellt stänga av en ljus kontrollera motorns
  hur man rengör sätet fårskinn täcker
  hur man byter ett luftfilter på en 1999 voyager 4-cylindrig
  hur man fixar en bränsle dörr på en 1999 toyota camry