hur man rengör terminaler bilbatteri med bakpulver

hur man rengör terminaler bilbatteri med bakpulver

Poppar huven på din bil kan vara en riktig mardröm. Så mycket så att många människor bara gör inte det, och som ett resultat, de missar några grundläggande problem som kan lösas hemma. Ett exempel är batteripolen korrosion. Om du försummar att rengöra batteripolerna när de behöver det, kan korrosion orsaka problem med att starta ditt fordon. Du kan enkelt rengöra din terminaler bilbatteriet med bakpulver

Du behöver:.
Bakpulver
. 1 tandborste.
2 små handdukar.
Vaselin.
Liten skål.
Vatten.
Skruvmejsel eller nyckel (beroende på ditt batteri terminal).


1.
Pop huven på din bil och hitta batteripolen. Det är oftast till höger när du står framför bilen.
2.
Bort ledningarna terminalen kontakten från batteriet, antingen med en skruvmejsel eller skruvnyckel (detta beror på om ledningarna är kopplade med skruvar). Ta bort den negativa kabeln först, följt av det positiva.
3.
Häll 3 matskedar bakpulver i en liten skål.
4.
Tillsätt 1 msk varmt vatten till bakpulver och blanda de två tills du har en pasta.
5.
Doppa en tandborste i bakpulver pasta och skrubba batterikontakten tråd huvuden. Var noga med att rengöra insidan av o-ringen, eftersom det är där anslutningen till batteriet kommer att påverkas mest av korrosion.
6.
Skrubba batterianslutningen pinnar där ledningar kläms på innan du tagit bort dem. Se till att din pasta inte är för tunn. Du vill inte vatten dribblingar hela batteriet. Du vill ha en fin tjock pasta att stanna på plats när du använder den.
7.
Torka av både batteriet tilledning huvud och batterianslutningen pinnar med en ren, fuktig trasa eller handduk .
8.
Låt ledningarna batteriet anslutning och anslutningen pinnar för att torka i minst 15 eller 20 minuter. Inte koppla in kablarna när de är blöta. Detta kommer att resultera i framtida korrosion och kommer att omintetgöra hela syftet att rengöra dem.
9.
Slather en liten bit av vaselin på batterianslutningen pinnar. Detta kommer att bidra till att minska eventuella framtida korrosion. Se till att allt är helt torra innan du gör detta.
10.
Återanslut kabeln huvuden till batteriet, installera den positiva ledningen till batteriet först, sedan de negativa. Torka bort överflödigt vaselin som sprutar igenom som du drar åt skruvar.

Tips och varningar


 • Försök att rengöra batteriet på morgonen eller innan du köra bilen någonstans så att komponenter under huven inte värmer upp. Det är mycket lätt att bränna dig själv om du försöker göra något under huven efter att du har kört någonstans.
 • Se till att din pasta är tjock nog att stanna på plats medan du söker det. Lägg till fler bakpulver om du behöver göra det.
 • Kontrollera ditt batteri inte är varm innan du rengör den. Ibland gamla batterier och kablar kan värma upp. Detta är ytterligare ett problem och det måste fastställas.


 • Relaterade artiklar


  hur du ändrar inredningen glödlamporna på en kavaljer
  hur man ändrar en audi a3 kupéfilter
  fordonsindustrin generator felsökning
  trasiga dragstång faror
  hur man förhindrar frost bilfönstret
  hur man byter en Dodge diesel filter
  hur man målar en bil mattsvart
  hur du tar bort EGR på en 1988 corvette
  hur man ändrar en integration bränslefilter
  hur du tar bort bläck från bildörren vinyl