hur man byter en bränsle-filter i en 1992 Mercury Cougar

hur man byter en bränsle-filter i en 1992 Mercury Cougar

Bränslesystemet i en 1992 Mercury Cougar använder ett bränslefilter monteras in-line mellan bensintank och förgasaren för att filtrera bort smuts och föroreningar från bränslesystemet. Filtren ska bytas var 30. 000 miles eller helst smuts återfinns i bränslesystemet, annars smuts kan förstöra förgasaren och potentiellt orsaka kostsamma skador. Lyckligtvis byte av bränslefilter är enkel och kan göras på under 10 minuter
1.
Pop huven på Cougar. Ta av luftrenaren genom att ta bort vingmuttern att hålla den mot förgasaren. Ställ in luftrenare åt sidan.
2.
Placera en mekaniker trasa under bränsleledningen. Ta bränsleledningen rinner till bränslefilter, som ligger på sidan av förgasaren, med hjälp av platt skruvmejsel. Skruva loss filtret från förgasaren med hjälp av en linje skiftnyckel. Kassera filtret.
3.
Tillämpa de icke-härdande tätningsmassa på gängorna på byte filter. Trä in den i förgasaren använder linjen skiftnyckel. Installera bränsleledningen på filtret med hjälp av platt skruvmejsel och sedan installera luftfiltret. Starta bilen och kontrollera eventuella läckor i systemet. Om någon hittas dra åt slangklämman på bränsleledningen eller dra åt bränslefiltret till förgasaren.

Tips och varningar


 • aldrig röker eller har ett öppet eldslåga i närheten när du arbetar på bränslesystemet i ett fordon. Om du gör riskerar du eldsvåda och skada dig själv och bilen.


 • Relaterade artiklar


  instruktioner om hur du ändrar CV gemensamt på en Ford Escort
  drivrem problem
  hur man rengör eller byt ut en EGR-ventil på en 2000 Honda Odyssey
  hur man rengör en lampa bil strålkastare
  hur man byter en drivrem på en ’94 Merc spårämne
  hur man installerar en auto bil förrätt
  avlägsnande av en axel på en Dodge Dakota
  hur man byter ett tändstift i en 2005 toyota tundra
  hur man installerar en EGR-ventil i en ’86 Buick Century
  hur man rengör en kropp krona gaspådrag