hur man bestämmer viskositet bilen olja

hur man bestämmer viskositet bilen olja

Viskositeten hos den olja du väljer till din bil beror på klimatet du bor i samt vilken typ av bil du har. Viskositeten identifieras genom två siffror separerade av ett bindestreck. Dessa siffror visas på alla etiketter bil olja. Innan du sätter olja i bilen, kolla din instruktionsbok för rekommendationer och krav

Du behöver:.
Kan av motorolja
. Viskometer (tillval).


1.
Observera det första numret. Det är följt av bokstaven W, som står för "vintern. "Detta nummer priser viskositeten i kalla temperaturer. Ju lägre nummer, flyter bättre oljan i kylan. Det lägsta antalet, 0, flyter bra i temperaturer strax under fryspunkten. Nummer 5 och 10 flöde väl i så låga temperaturer som 0 grader C. Nummer 20 är acceptabel för temperaturer som inte är lägre än 20 grader F och används ofta i ökenklimat, för racing motorer och för längdåkning dragande. Oljor med vinter antal 30 eller 40 är den tjockaste, lämpar sig inte för kallt väder och i regel endast användas när som rekommenderas av en tillverkare.
2.
Observera det andra talet. Detta antal priser hur snabbt oljan kommer tunna i höga temperaturer. Med andra ord, ju högre siffra desto tjockare oljan kommer att stanna vid högre temperaturer. En olja med ett lågt antal 20 är lämplig för kalla och tempererade klimat. Oljor med den andra siffran, 30, passar de flesta genomsnittliga klimat, en 10W-30 olja brukar rekommenderas för de flesta personbilar, inklusive dem med multi-ventil och turboladdade motorer. Högre andra nummer som 50 är bättre för racing motorer eller cross-country dragande.
3.
Använd en viskometer att testa oljan. Ta din olja till en maskinist som har en viskometer om du har olja utan etikett. I en viskometer är oljan rinna genom ett rör och kapillärer i röret testa flödet. Tjockare, mer trögflytande oljor flyter långsammare. Det är möjligt att efterlikna detta test genom att hälla samtidigt längs sidan av ett glas en sked full av okända viskositet och en sked full av kända viskositet olja. Du kommer inte kunna veta exakt viskositet betyg av okänd olja, men du kommer att veta om man är mer eller mindre trögflytande än den andra.


Relaterade artiklar


hur man klä bilsäten
hur man installerar slangar på en förgasare
plast bensintank reparation av läckor
hur man byter en halogenlampa på en 2003 Honda Civic
hur man byter kupéfilter på en 2007 Mazda speed3
hur du tar bort en generator på en kavaj
hur man rengör strålkastarna med sandpapper
hur man byter bränsle filter på en 1993 Buick Century
hur man byter tändstift på 2005 ford focus 2,0
hur du ändrar inredningen glödlamporna på en kavaljer