hur man ändrar den bakre bromsbelägg på en 2002 Volkswagen Beetle

hur man ändrar den bakre bromsbelägg på en 2002 Volkswagen Beetle

Den nya VW Beetle är en retro-stylad bil som väcker rundade utseendet av den ursprungliga VW Bug. Men bortom liknande utseende, de två modellerna delar mycket lite. Den nya Beetle har en frontmonterad motor i motsats till den ursprungliga Beetle som hade en bakmonterad motor. Den nya versionen använder också samma plattform som VW Golf, så arbetar med den nya Beetle ofta innebär samma underhåll. Utföra en broms jobb, till exempel, är samma på en Beetle som på en Golf

Du behöver:.
Floor jack2 som jack standsSocket och ratchetOpen förutsättningslös wrenchesBrake cleanerRagsBrake fluidVW bromsok toolNew bromsbelägg.


1.
Ställ fordonet på en horisontell, plan, väl upplysta yta. Använd en rörtång för att lossa muttrarna för VW: s bakhjulen. Lyft den bakre delen av Beetle med en domkraft. Lägre den på ett par pallbockar. Arbeta inte under bilen om det bara stöds av en domkraft.
2.
Leta reda på bromsok och rotor. Bromsok är större bit som går runt rotorn. Lossa och ta bort bromsok bultar med en hylsa och spärrskaft. Bultarna sitter på toppen och botten av bromsok, som vetter mot hjulhuset. Sätt kontakten i änden av bulten och en öppen nyckel på inombords sidan av bulten där det finns en mutter. Vrid kontakten moturs medan du håller öppen nyckel.
3.
Skjut bromsok från rotorn. Knyt bromsok till chassit eller en suspension bit så att den mjuka bromsledningen inte blir skadad av vikten på de bromsok medan du arbetar. Ta bort den gamla bromsbelägg, en från bromsok och den andra från bromsoket transportören. Obs sin orientering så att den nya kuddar har installerats korrekt.
4.
Spraya broms renare på bromsen rotorn och bromsok så att de är fria från olja och rester. Öppna locket för bromsvätskebehållaren, som ligger i motorrummet. Hjälp av en spruta, ta bort en del av bromsvätska. Placera verktyget bromsok kolven på bromsok kolven. Vänd verktyget för att vända och dra tillbaka pistongen i bromsoket för att göra plats för det nya, tjockare bromsbelägg.
5.
Montera de nya bromsbeläggen i samma riktning som det gamla de har installerats. Skjut bromsok tillbaka över rotorn. Montera och dra åt bultarna bromsok. Upprepa stegen ovan för det motsatta sidan av bilen. Fyll bromsen behållaren med färska bromsvätska och dra åt locket. Sätt tillbaka hjulen och sänk fordon till marken. Pumpa på bromspedalen tills den känns fast.


Relaterade artiklar


hur ändrar automatlåda vätska i en 240sx
hur man köper halvfabrikat lastbilsdäck
hur du ändrar bränslefiltret på en GMC Sierra
hur man fixar den krita lukten i en VW Jetta 2000
hur man byter bromsbelägg på min 4wd
hur man håller en tydlig färgskikt lossnar från en bil
hur man ändrar generatorn på en Dodge 2500 diesel
Vilka tecken och symtom på ett dåligt 2001 jeep bränslepump?
hur man byter en ventilspindeln i ett däck
hur man byter bränslefiltret i en Duramax