hur du kan få olja i en luftkonditionerad bil

hur du kan få olja i en luftkonditionerad bil

Alla bilar kräver motorns smörjning. Motorolja skapar ett tunt, nästan friktionsfri barriär som skiljer motordelar, och låter bilmotorer för att arbeta på sin högsta effektivitet. Lägga olja till en bil utrustad med luftkonditionering är en relativt enkel uppgift, som endast kommer att kräva ett par minuter av din tid. Bäst av allt, behöver du inte verktyg

Du behöver:. . .
En trasa eller ett par papper towelsCopy av fordonets ägare manualFunnelMotor olja


1

Parkera bilen på en nivå sträcka av mark. Detta gör att nivån på olja i motorn oljetråget att vara konsekvent och lättare att mäta exakt.
2.
Stäng av luftkonditioneringen, och stäng av motorn. Ge motorn ett par minuter för att svalna.
3.
Release huven spärren och öppna huven. Ta ut oljestickan från motorn. Slutet av mätstickan kommer att täckas med gult plast eller vinyl.
4.
Torka av mätstickan torka med trasa eller pappershandduk, och sätter tillbaka den hela vägen ner i oljesticksröret .
5.
Ta ut oljestickan från motorn igen. Motoroljan nivå kan ses längst ner på mätstickan. Oljenivån på mätstickan indikerar ungefär hur mycket olja du ska lägga för att fylla oljetråget (vevhus) till den nivå som rekommenderas av tillverkaren.
6.
Skruva oljan påfyllningslocket. Det är en svart knopp placerad på toppen av din motor ventilkåpan. Ställ den åt sidan för nu.
7.
Sätt tratten i oljan påfyllningsporten, och börja lägga motorolja till motorn. Paus regelbundet så att oljan tid att köra ner genom motorn och in i oljetråget (vevhus).
8.
Fortsätt växelvis påfyllning och kontroll av oljenivån på stickan. Torka av mätstickan efter varje observation och sätt in den i oljesticksröret. När oljan når "full" kontrollmärke som stämplats i metallen oljestickan, sluta lägga olja.
9.
Bort tratten, installera om oljepåfyllningslocket, stäng huven ordentligt och starta din motor. Du har lagt rätt mängd motorolja till din luftkonditionerade bilen.

tips och varningar


 • Om du är en flitig flitig användare av bilens luftkonditionering, kontrollera din olja oftare. Köra luftkonditioneringen kräver mer motoreffekt, vilket gör din motor att bränna olja snabbare.


 • Relaterade artiklar


  hur man köper halvfabrikat lastbilsdäck
  hur ändrar serpentin bältet i en 2000 saturn
  Hur gnista jag ändra pluggar i en 2005 Dodge Caravan?
  hur du tar bort krom från vindrutan på en 1993 Ford F-150 truck
  hur du tar bort bläck från bildörren vinyl
  hur man kan stoppa en fläktrem från gnisslande
  hur man rengör en lampa bil strålkastare
  förklaring av fordonsmotor sensorer
  hur ändrar transmissionsolja i ett 99 toyota corolla
  hur man installerar en 2001 Hyundai Tiburon Serpentine belt