hur du ändrar bromsbelägg på en ford explorer

hur du ändrar bromsbelägg på en ford explorer

Den främre skivbromsar på din Ford Explorer är en av de mest väsentliga delarna av det övergripande bromssystemet. Detta eftersom de flesta av dina SUV motståndskraft ges av de främre bromsarna. Således, som ett resultat av bromsbelägg har en tendens att slitas ut snabbare. Tack och lov, byta ut Explorer gamla kuddar till nya kuddar är en relativt enkel uppgift

Du behöver:.
Domkraft
Rörtång.
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
C-clamp (minst sex inches).
Broms renare.
Bromsvätska.
Gammal trasa.
Pallbock.
Gummihammare eller hammare.
Låsning tång (för äldre Explorers).
Skruvmejsel (för äldre Explorers).


1.
Bromsa Explorer parkeringsbromsen, och öppna huven. Ta av locket på huvudcylindern och linda en gammal trasa runt cylindern. Jack the Explorer upp, och sätt en pallbock under ramen.
2.
Bort en hjulets muttrarna med rörtång. Dra hjulet bort, och lägger den åt sidan. Spraya hela bromsen montering med broms renare. Se till att få både fram-och baksidan av bromsarna.
3.
Ta bort bromsok församling från rotorn. Om du äger en Explorer görs i början till mitten av 1990-talet, måste du ta bort bilden stift. Bifoga ett par låsning tång i huvudet på bilden stift, och pressa det tillsammans. Håll sedan en skruvmejsel mot pinnen, och använda en hammare för att köra ut stiftet. Ta bort både den övre och nedre bilden stift. Om du äger en senare modell Explorer, måste du ta bort två bultar på baksidan av bromsoket.
4.
Dra Explorer's tjocklek bort av rotorn. Noggrant undersöka hur de gamla bromsbeläggen är installerade så att du kan in ska den nya kuddar. Ta bort den gamla kuddar. Om elektroderna är täta, kan du behöva använda en skruvmejsel för att hjälpa bända lös dem.
5.
Tryck Explorers bromsok kolven tillbaka in i kroppen av bromsok med en mid -storlek C-clamp (minst 6 inches) och en gammal bromskloss. Placera dynan mot kolven, och börja dra åt klämman mot det tills du har komprimerat kolven hela vägen. När kolven har skjutits upp, lossa och ta bort klämman och gamla pad.
6.
Spray bilden stift spåren på bromsok med broms renare om du har en äldre Explorer. Om spåren är särskilt smutsiga, rengör dem med en stålborste. Annars infoga den nya bromsbelägg. Elektroderna kommer helt enkelt att klämma på plats.
7.
Sätt tillbaka bromsoket. Hammer bilden stiften på plats eller dra åt bultarna, beroende på vilket år din Explorer.
8.
Tillbaka hjulet. Dra åt muttrarna och sänka Explorer. Se till att muttrarna är åtdragna. Byt bromsbelägg på andra sidan av Explorer med samma teknik. När du är klar, kontrollera vätskenivån i huvudcylindern. Om någon vätska har trängts ut, ersätta det med ny vätska och dra åt locket.
9.
Börja Ford Explorer, och pumpa bromsarna tills du känner att trycket att bygga upp till där det ska vara.


Relaterade artiklar


hur du tar bort innerdörrar trim på en 2001 Passat
aluminium a / c slang reparation
hur du ändrar bromsarna på en 2003 Montana
hur man byter en 1998 honda lx bränslefilter
hur du justerar nödbromsen på en Daewoo 2000
diy gmc lastbil reparationer
hur kontrollerna av transmissionsolja på en Honda Accord
hur man rengör ytan rost
hur man installerar en stuga luftfilter på en Nissan Altima
Bilen hydraulisk domkraft reparation