hur du ändrar bromsbelägg på en Camry

hur du ändrar bromsbelägg på en Camry

Toyota Camry bromsar bör inspekteras regelbundet för att fånga upp eventuellt reparera behov så tidigt som möjligt. Bromsen rotorer bör vara släta och rostfria bör bromsok visa inte läcker bromsvätska och bromsbelägg bör vara av tillräcklig tjocklek för att stanna fordonet (2 mm minimum). Bromsbelägg visar sig alltför tunn för att tillförlitligt långsamt och stoppa Camry bör bytas på en gång. Byt både fram kuddar eller kuddar på alla fyra hjulen-aldrig byta ut bromsbeläggen på bara en sida av fordonet-att undvika ojämn bromsverkan.

Du behöver:
Shop trasa
. Rörtång (eller 17 mm hylsa och effektbrytare bar).
Jack.
Pallbockar.
13 mm nyckel.
Bromsbelägg.
C-klämma.
Tratt (om nödvändigt).
Bromsvätska (om nödvändigt).


1.
Park Camry på en plan yta. Sätt sändningen Park och tillämpa nödsituation (eller parkering) broms. Dra huvan släppa och gå vidare till motorrummet.
2.
Ta bort huvudcylindern locket. Locket ligger nära baksidan av motorrummet, till höger om motorn. Placera en butik trasa över behållarens öppning.
3.
Lossa muttrarna på framhjulen med en 17 mm hylsa och brytare bar. Ta inte bort klackarna hela vägen ännu.
4.
Lyft framsidan av Camry med domkraften och vila fordonet på minst två pallbockar.
5.
Ta bort muttrarna och ta fram hjulen.
6.
Ta bort de två stiften i vardera änden av bromsok med en 13 mm nyckel. Vrid på höger hjul till vänster och den vänstra ratten åt höger för att komma till stiften lättare.
7.
Lyft bromsok från skivan rotorn och ta bort bromsbeläggen. Elektroderna glida in på sidorna av bromsok av metallklämmorna. Bänd klipp av med en platt skruvmejsel om de inte kommer att glida lätt för hand.
8.
Rest av bromsok ovanpå bromsrotortemperatur eller styrarm. Låt inte ok att hänga av bromsen linje eller skada på linjen kan leda till.
9.
Placera C-klämman över kolven som sträcker sig från insidan av oket. Skruva fast klämman att tvinga kolven i sidan av bromsok, skapa utrymme för nya och skrymmande bromsbelägg. Tillbaka klämman från kolven och bromsok när kolven är helt intryckt.
10.
Skjut in den nya bromsbelägg på sidorna av Camry s bromsoket. Placera bromsok tillbaka över bromsrotortemperatur och skruva i bromsoket stiften hand.
11.
Spänn bromsok stift med 13 mm nyckel och återvända framhjulen på hjulet bultar. Skruva på muttrarna för hand.
12.
Lyft framsida Toyota och ta bort domkraften. Sänk framdäcken till marken och dra åt muttrarna med rörtång och 17 mm hylsa och brytare bar.
13.
Upprepa stegen på bakhjulen om din Camry har bakre skivbromsar. Återgå till motorrummet.
14.
Lyft huvudcylindern locket och bedöma nivån i bromsvätskebehållaren inuti. Om det behövs, placera en tratt i behållaren och häll i bromsvätskebehållaren tills behållaren lyder "full".
15.
Bort tratten, byt huvudcylindern mössa, och stäng Camry s huva.


Relaterade artiklar


hur man rengör takluckan på en 2000 maxima
hur ändrar bakre differential oljan i en 2002 Toyota Tacoma
hur du ställer in en skiftnyckel mikrometer vridmoment
hur man rengör en rullkedjor
hur man installerar en konditionering auto luftfiltret i en Acura RL
hur man målar en bil mattsvart
hur man installerar bromsarna på en 2005 Pontiac G6 GT
hur man torkar våt matta i en automatisk
hur man fixar en sprucken plast radiator
hur ändrar växellådsolja i en Honda Accord