hur ändrar transmissionsolja i en odyssé

hur ändrar transmissionsolja i en odyssé

Överföringen vätska i Honda Odyssey spelar en avgörande roll i att hålla interna växlar och tätningar i överföringen smorda och cool. Eftersom vätskan cirkulerar genom överföring, pinnar den till redskap och tätningar för att förhindra värme friktion och att hålla sälar betingade. När transmissionsolja går sönder, kan det inte ge det skydd den borde. Det är därför som transmissionsolja bör ändras mellan 50. 000 och 75. 000 miles

Du behöver:.
JackJack standsDrip pan3/8-inch köra ratchetLong hals funnel3 Qts.
 transmissionsolja.


1.
Park Honda Odyssey i ett säkert område och dra åt handbromsen.
2.
Höj huven och skjut överföring oljestickan ur oljesticksröret. Överföringen teststickor på passagerarsidan bakom motorn.
3.
Skjut domkraften under framsidan av Honda Odyssey och jack upp det. Placera domkraften under de angivna punkter främre uttaget. Långsamt lägre framsidan av Honda Odyssey till domkraften. Låt domkraften på plats.
4.
krypa under förarsidan av Honda Odyssey bakom förarsidan framhjul. Leta överföring pannan, som är knuten till botten av transmissionen. Sedan, leta upp transmissionsolja avtappningspluggen i botten av transmissionen. Avtappningspluggen har en 3/8-tums fyrkantigt hål i mitten av pluggen.
5.
Placera droppskålen under transmissionsolja avtappningspluggen. Sätt in 3/8-tums spärrnyckel i det fyrkantiga hålet i kontakten och vrid den moturs för att lossa. Slutför skruva ur oljepluggen med handen. När alla transmissionsolja har runnit ut för överföring pannan, skruva avtappningspluggen tillbaka i hålet och drag åt hårt med 3/8-tums spärrnyckel.
6.
Skjut droppskål ut från under Odyssey. Jack the Odyssey tillbaka upp och ta bort står. Sänk Odyssey på marken.
7.
Sätt tratten i oljesticksröret. Häll alla tre kannor av transmissionsolja (Honda Äkta ATF-Z1 eller motsvarande) i tratten. Ta sedan bort tratten och sätta stickan i röret.
8.
Veva Odyssey och håll ner bromspedalen med foten. Shift växelspaken genom alla växlar och sedan tillbaka till parken. Gå tillbaka till motorn och kontrollera transmissionsolja nivå på stickan när motorn är igång. Vätskenivån ska vara på hela varumärket, lägga till fler transmissionsolja om det behövs för att få det till fullo märket. Stäng huven och stäng av motorn.

Tips och varningar


 • Motorn måste vara igång för att kunna få en korrekt avläsning transmissionsolja på transmissionsolja mätstickan.
 • Var ytterst försiktig vid arbete runt eller under Honda Odyssey när den är på pallbockar.


 • Relaterade artiklar


  var man kan köpa bil dumprar
  hur man ändrar tändkablarna i en PT Cruiser
  hur man byter bakre bromsarna på en GMC Yukon
  hur du återvinner bilbatterier
  hur man fixar ljuset kontrollera motorn på 1995 Lexus
  hur man gör en Slim Jim lås plocka
  hur man ändrar gasen filtret i en 1999 toyota corolla
  Felsöka en tilltäppt bränslefilter
  hur man byter oljetråget i en Honda Civic
  hur man byter en halogenlampa på en 1989 Dodge skugga