hur ändrar främre rotorn kuddar på en 2004 Dodge Ram

hur ändrar främre rotorn kuddar på en 2004 Dodge Ram

På alla fordon, främre bromsarna uthärda en större andel av straffet att långsamt och så småningom stanna fordonet. I 2004 Dodge Ram har skivbromsar på framhjulen som är konstruerade för att tåla att oproportionerligt ansvar. De främre bromsarna är utrustade med dubbla bromsok kolvar, ger större bromskraft under ett enda bromsok kolvar på bakbromsarna. Chrysler rekommenderar byte av främre bromsklossar och inspekterar broms rotorer varje 50. 000 miles för att säkerställa konsekvent bromsning.

Du behöver:
Tire järn (och 21 mm hylsa och effektbrytare bar)
. Jack.
Pallbockar.
14 mm hylsa.
Ratchet.
Bromsbelägg.
Bromsfett.
C-klämma (eller kanal-lock tång).


1.
Placera däcket kvarter bakom de bakre däcken och lossa muttrarna på framhjulen. Använd en 21 mm hylsa och brytare bar eller ett däck järn för att sätta på muttrarna ett kvarts varv.
2.
Placera domkraft under ramen för lastbil nära framhjulet väl. Lyft bilen och placera pallbockar under axeln.
3.
Ta bort muttrarna och ta framhjulen bort av Ram.
4.
Ta bort bromsok bultar med 14 mm . uttag och knäppningar
5
Lyft bromsok från bromsok bron och vila den på toppen av styrarmen eller avstänga från övre hjulet brunn med en bungee rep -. inte låta ok att hänga av bromsen linjen.
6.
Ta slitna bromsbelägg från spåren i bromsoket bron på båda sidor av bromsrotortemperatur. Kontrollera rotorn för överdrivet slitage eller skador. Byt ut skivan om det behövs.
7.
Applicera en tunn betalare av koppar-baserade Anti-Seize bromsfett till baksidan av den nya bromsbelägg. Skjut in den nya kuddar i skårorna på bromsoket bryggan.
8.
Placera Tvingfäste eller kanal-lås tång över bromsok kolven och baksidan av bromsoket. Pressa bromsok i bromsoket sida (eller väggen) att göra plats för den tjockare, nya bromsbelägg. Ta bort klämman eller tång när kolven är helt intryckt i sidan av bromsoket.
9.
Placera bromsok över den nya kuddar i bromsoket bron. Skruva i bromsoket skruvarna och dra åt dem med hylsa och spärrnyckel.
10.
Tillbaka framhjulen på Ram och skruva på muttrarna för hand.
11.
Lyft framför lastbilen med domkraft och tag bort domkraften. Sänk framdäcken på marken och dra åt muttrarna med däcket järn eller uttag och brytare bar.
12.
Tryck på bromspedalen flera gånger för att återställa bromsok kolvarna i rätt läge . De första depressioner kommer att erbjuda lite motstånd. När du fortsätter att pumpa bromsarna bromspedalen stelnar.


Relaterade artiklar


vad är fläktremmen hussvamp?
hur du tar bort dörrpanelerna på en 1996 Jeep Grand Cherokee
instruktioner att ta bort en bensintank
10-30 vs 50-40 motorolja
hur ändrar bränslefiltret i en Lexus ls400
hur man byter en bränslefilter F150
varför finns det ingen sändning stickan?
hur man byter tändstift på en 1975 mercedes
hur man målar en motorutrymmet
Hur att behandla torr röta i däck