dodge Hemi oktan krav

dodge Hemi oktan krav

oktantalet kraven på ett fordon varierar beroende på kompressionsförhållande av motorn. . Chrysler Hemi är en relativt hög kompression motor och kräver bränslen som följer tillverkarens rekommenderade oktantalet. Högre kompression motorer skapa större cylinder tryck och värme och kräver därför högre oktan bränsle för att förhindra förtändning, vilket resulterar i att pinga, knackar och eventuella skador på motorn.

Octane och prestanda

Varje versionen av Chrysler Hemi-motorn har en rekommenderad oktantal för optimal prestanda. Den minsta tillåtna oktan representerar den lägsta oktantal att dessa motorer kan drivas med utan påtagligt försämrar prestandan eller riskera skador från pre-ignition. The användning av bränslen med oktantal över högsta tillverkarens rekommenderade nivå kommer inte att medföra någon ökning i prestanda. Tillverkaren rekommenderar oktanhalter återspeglar därför de bränslen som tillverkaren särskilt utformade motorn att fungera bäst med, och eventuella avvikelser från dessa rekommendationer kommer inte leda till någon extra fördelar och kan leda till minskade prestanda och minskad bränsleförbrukning.

SRT8 Hi-Performance

SRT8 högpresterande Hemi kräver 91 oktan bränsle bara. Den högpresterande SRT8 version av Chrysler Hemi motorn är konstruerad med en något högre kompressionsförhållande, vilket resulterar i högre cylinder tryck än basmodellen Hemi. Denna högre kompression gör att motorn att kräva ett högre oktantal bränsle för att producera sin maximala effekt och undvika problem med knackning och pinga som är förknippade med hög kompression motorer om den drivs med låg oktanig bensin.

Base Hemi-Manuell växellåda

Base Hemi motorer paras med en manuell växellåda erfarenhet något högre cylinder tryck regelbundet. Eftersom föraren styr skiftande, kan de belastningar på motorn vara inkonsekvent och ibland högre än med en automatisk som motorn tvingas arbeta hårdare. För att minska risken för pinga och knackar på grund av högre cylinder tryck rekommenderar Chrysler 91 oktan bränsle användas med Hemi motorer som är anpassade till en manuell växellåda. 87 oktan bränsle anses vara acceptabelt minimum för Hemis med manuella växellådor.

Base Hemi-Automatisk Tansmission

standard eller "bas" Hemi-motorn har en något lägre kompression än SRT8 prestanda version. När Hemi matchas med en automatisk växellåda, rekommenderar Chrysler 89 oktan bränsle för Peak Performance. 87 oktan är det minsta oktantal anges för basen Hemi oavsett överföring, men för bästa körsträcka och prestanda bör högre oktan rekommendationer följas.


Relaterade artiklar


blind popnittång instruktioner
hur man byter bränslefiltret i en 2001 BMW 330xi
hur man gör ett oljebyte på en 2003 Durango
Hyundai Sonata framsätet bort
hur man byter en bromsslang på en bil
hur reparera en överföring filter i en 2005 Jeep Grand Cherokee
hur man byter en startmotor på en 1991 chevy 1500
hur man kan återställa slitna bilbatterier
aluminium a / c slang reparation
hur man byter tändkablar för en 1992 ford Econoline