Hur vet jag om min rotorer behöver bytas?

Hur vet jag om min rotorer behöver bytas?

Bilens skivbroms består av ett antal komponenter, inklusive kuddar, bromsok och rotorer samt mekanismer för smörjning av delarna. När du trycker ner bromspedalen, det bromsok pressa bromsbeläggen mot rotorer och din bil börjar sakta ner och stanna. Rotorerna uttjänt ned på grund av kuddar trycker mot dem om och om igen. Bilens rotorer avger varningssignaler att tala om när det är dags för byte

Du behöver:.
Kofot eller däck järn.
Ficklampa.

kontroll visuellt


1.
Parkera fordonet på en plan yta och förvandla din bils ratt längst till vänster eller höger så att däck i en vinkel.
2.
Använd en kofot eller däck järn för att ta bort ett av hjulet täcker från höger eller vänster däck, om en cover är på plats.

3
Shine en ficklampa i hjulet. -Du ser bromsrotortemperatur och bromsok. Titta på rotorns yta. Om det har djupa spår, en bränd utseende, åsar och bromsdamm caked i spåren måste rotorn ersätter.
4.
Gå till det andra hjulet och glans ficklampan. Titta på rotorns yta. Om det också har djupa spår, åsar och bromsdamm caked i spåren måste rotorn ersätter.
5.
Upprepa steg 2 till 4 om ditt bakhjul innehåller skivbromsar.

Körning


1.
Kör ditt fordon på en gata som är tyst och inte innehåller en massa bilar.
2.

Tryck på bromspedalen. Om du känner pedalen studsar eller pulserande tillbaka mot din fot, en eller flera av fordonets rotorer misslyckas. .
3
Lyssna efter slipning buller-metall mot metall. Detta är en indikation på att din bromsbelägg är dåliga och malning till rotorer som också är i behov av utbyte.
4.
Titta på din fordonets belysning instrumentbräda varning. Om "ABS" lyser, är detta en indikation på en broms problem inklusive ett eller flera av rotorer misslyckas. ABS, låsningsfria bromssystem, innehåller sensorer som övervakar rotorer, kuddar och andra komponenter broms.

Tips och varningar


 • Om du upplever något av kontrollampa rotor skyltar, reparation din bil eller ta bilen till en serviceverkstad direkt. Körning med slitna broms rotorer är farlig och din bromssystemet kommer att misslyckas.
 • Rotorer har en två till tre bromsa livslängd pad ersättare, men beror på vilken typ av bromsbelägg installerad på din bil.


 • Relaterade artiklar


  hur du monterar en bärbar carport ram
  vad är en bil tune-up?
  hur man byter bromsbelägg på en Nissan 240SX
  hur man rengör skåpbilar
  hur du tar bort vinyl klistermärken från bilar
  ersätter toyota filter luftkonditioneringen
  hur tyst en högljudd surfbräda rack
  hur du tar bort en navkapsel från en renault clio
  hur man blöda de bakre bromsarna på en 2004 Audi A4 quatto
  hur du tar bort innerdörrar trim på en 2001 Passat