2-cykel liten motor diagnostik förfaranden

2-cykel liten motor diagnostik förfaranden

Den diagnostik förfaranden för en två-cykel liten motor kräver granskning av motorns funktion. Ett uppenbart fel är att motorn inte startar, liksom brist på makt, inte gå på tomgång, kör "grov" eller köra för fort. Fem områden att titta på att diagnostisera dessa problem är bränsletillförsel, avgassystem, luftintag /förgasare, tändsystem och cylinder kompression

Bränslematning

Bränslesystemet är ett vanlig orsak till problem eftersom det finns många platser för saker att gå fel. Platsen för att starta din diagnos är genom att kontrollera om bränsle går till cylindern. Detta kan göras genom att ta bort tändstiftet och se om den är våt efter att du har försökt att starta motorn. Om det inte är blöt, måste du kontrollera bränslesystemet. Leta efter en frånkopplad slang eller läcker bränsle. Ta bort bränslefiltret från bränsletanken och undersöka slangen och filter för skada eller igensättning. Töm och spola bränsle och fyll den med nytt bränsle /oljeblandning.

Avgassystem

Avgassystem problem är vanliga med två-taktsmotorer, eftersom de måste ha lågt mottryck. Diagnostisera problemet börjar med att lyssna på motorn. Om det låter som det är "stoppas upp," det kan väl vara. Kontrollera avgas skärmen eller avgasporten för att se om de delvis är blockerad av en ackumulering av kol.

Air Intake /Förgasare

Överdriven sotavlagringar resultat från problem med bränsle /luft-blandning. Det är den funktion luftintaget /förgasaren att bibehålla rätt luftflöde att blanda med bränslet. Kontrollera intaget luftfiltret. Om din motor har en impuls slang som går från botten av cylindern till förgasaren, kolla det för läckor.Om din motor inte kör väl på tomgång eller har ett dåligt svar på gasen, tyder detta på din tomgång är för magert. Om motorn går för snabbt eller över hastigheter kan detta tyda på en alltför mager springa justering. De kör justeringen kontrollerar hastighet och kraft tillgänglig från motorn. Den huvudsakliga tomgång används för att styra tomgång efter de andra två är inställda. Dessa justeringar bör bytas försiktigt så motorskador är möjligt. Om dessa kontroller av bränsle och luft system inte har lokaliserat problemet, kan det vara att bränslet skärmen i förgasaren är tilltäppt eller det bränsle-pump membranet har hårdnat med ålder eller förgasaren behöver rengöras och ombyggnad.

Ignition

Problemet kan i tändningen om motorn inte startar. Det första stället att börja är att inspektera tändkabeln, då och kolla tändstiftet. Om avståndet mellan svänghjulet och tändspolen är inte rätt avstånd, kan detta orsaka dålig tändstift operation, vilket framgår av svårstartad eller mindre än normalt makt.

Komprimering

De två-taktsmotorer måste har tillräcklig kompression i topplocket och i vevhuset. Strömavbrott orsakas av låg kompression i topplocket på grund av skador på cylinder. Dessa skador kan hittas genom att undersöka cylindern genom avgasporten för scratching och andra skador. Komprimering själv kan mätas med hjälp av en kompression mätare. Det lägsta trycket ska vara över 100 pounds per kvadrattum.Motorblock kompression driver membranet i förgasaren som levererar oljeblandat bränsle till motorn. Lågtryck kommer att resultera i förlust av motoreffekt. Läckorna kan orsakas av felaktiga packningar eller tätningar vid sammanfogningen av vevhuset halvor, vid foten av flaskan eller på vevaxeln. Läckorna kan hittas genom att leta efter olja på dessa ställen.


Relaterade artiklar


hur man byter en startmotor på en 1991 chevy 1500
hur man förhindrar rost på ett avgassystem
hur man rengör K & N filter i diskmaskin
Hur man testar frostskyddsmedel med en hydrometer
hur ändrar glödlampan parkering ljus på en 1996 Camry
hur man installerar ett bränslefilter i en 86 Firebird
hur man skär böjda bilglas
hur man byter bromsbelägg på en 2005 Kia Sportage
gör det själv klädsel i en Toyota pickup
hur man blöda de bakre bromsarna på en 2004 Audi A4 quatto