vad är en EGR-ventil?

vad är en EGR-ventil?

EGR-ventiler i bilar är en del av ett fordon vars utsläpp kontrollsystem, de direkt påverkar motorns prestanda. EGR betyder "avgaser reglering. " EGR-ventiler infördes på 1970-talet för att kontrollera produktionen av kväveoxid. Skapad av bilmotorer, är kväveoxid anses ansvarig för att skapa smog. EGR-ventilen fungerar genom att sänka förbränningstemperatur, vilket bidrar till att minska mängden kväveoxid som produceras av motorn

Du behöver:.
Channel lås.
. Nytt filter kit

färger

I allmänhet äldre fordon "EGR-ventiler fungerar mekaniskt: Dammsug eller mekaniska kopplingar kontrollera öppning och stängning av ventiler och verka i enlighet med öppning och stängning av gaspådrag. Nyare fordon använder vanligtvis elektronik för att styra driften av EGR ventiler, som kontrolleras av solenoider kopplade till fordonens ombord datorer. Antingen typ av ventil utför samma funktion, de bara skiljer sig i hur de regleras

Funktion

både elektroniskt och mekaniskt EGR ventiler arbete genom att införa en kontrollerad mängd avgaser till bränsle-och luftblandning. . Lägga avgaserna medför att sänka temperaturen i förbränningsprocessen i förbränningsrummen. Lägre förbränningstemperatur öka förbränningen av bränsle och luft blandning, vilket resulterar i mer fullständig förbränning och lägre nivåer av föroreningar, ökande motorns effektivitet och sänker förorenande utsläpp.

Fel

Felaktig eller inte EGR ventil orsaka en bil motor att köra dåligt. En EGR-ventil som har misslyckats kan orsaka en motor att köra fast, tomgång ungefär, och har dålig acceleration och ökad bränsleförbrukning. En felaktig EGR-ventilen också kommer att orsaka avgasutsläpp att öka, vilket kan resultera i ett fordon inte emissionsprovning.

Reparation

EGR ventiler är slutna enheter och inte kan repareras. En EGR-ventilen kan bli sotigt med fyndigheter som kan leda till att ventilen att hålla och fungera dåligt, och i dessa fall städning kan återställa fungerande ventilen. En misslyckad EGR-ventilen måste ersättas med en ny enhet.

Montering

EGR-ventiler är normalt monterade på insugningsröret, antingen nära förgasaren eller mot bakänden av motorn. Vissa fordon har EGR-ventiler som är monterade på rören anslutas till avgasröret och monteras vanligen på sidan av motorn. Ventilen är oftast tefatsformade, mekaniska har en eller flera vakuumslangar anslutna till dem. Elektronisk EGR ventiler har minst en eller flera kablar anslutna till dem förutom vakuumslangar.


Relaterade artiklar


rengöring vitt pulver från ett batteri
hur man ändrar den bakre bromsarna på en 2002 Yukon
Hur man testar frostskyddsmedel med en hydrometer
hur ändrar varselljus i en 2005 Subaru Legacy
hur man läser ljuset kontrollera motorn på en Honda
hur du tar bort en 2001 saturn L 200 dörrpanelen
hur man kan få diagnostiska koder för en 2000 Cadillac
Varför vibrerar min bil?
Hur får man smog certifiering i Kalifornien
hur du lägger freon till en Nissan