hur man byter primär bränslefiltret i en Ford 6,0

hur man byter primär bränslefiltret i en Ford 6,0

Ford lastbilar som kommer med 6,0-liters motorer har två bränsle filter. Den första bränslefiltret är det primära bränslet filter som separerar vattnet och föroreningar från bränslet. Den sekundära bränslet Filtret fångar alla andra sediment och partiklar från bränslet. Dessa två bränslefilter arbeta tillsammans för att hålla eventuellt vatten och föroreningar kommer in i motorn. Ersätta den primära och sekundära bränslefilter mellan 40. 000 och 60. 000 miles

Du behöver:.
Spillback
6 mm insexnyckel.
1/2-inch spärrnyckel.
36 mm hylsa.
Nya primära bränslefilter.


1.
Park Ford lastbil i ett väl ventilerat utrymme. Promenera till baksidan av lastbilen och skruva av tanklocket.
2.
Glider under förarsidan av Ford lastbil bakom förardörren och leta reda på bränsle filterhuset. Detta bränsle filter är den primära bränslefilter för 6,0-litersmotorn. Bränslefiltret bostäder är monterad på förarsidan ramens och ser ut som en rund silver kapsel med elledningar och bränsleledningar kommer ut ur ena änden. Bränslefiltret måste tas bort från den andra änden av bränsle filterhuset.
3.
Leta runt mässing avtappningsplugg på sidan av bränslet filterhuset. Placera droppskålen under det runda mässing avtappningspluggen. Därefter in 6 mm insexnyckel i mitten av mässing kontakten och vrid den moturs. Slutför bort mässing stickkontakten ur bränslefiltret bostäder. När vattnet och gasblandningen helt har runnit ut, skruva mässing kontakten igen och drag åt hårt med 6 mm insexnyckel.
4.
Leta locket på den andra änden av bränslet filterhuset. Placera droppskålen under locket. Skruva loss bränslefiltret bostäder locket med 36 mm hylsa och 1/2-inch spärrnyckel. Vrid locket motsols för att lossa. Slutför skruva av locket med handen.
5.
Ta bort locket från slutet av bränsle filterhuset. Nå och vrid bränslefiltret motsols och dra utåt samtidigt tills bränslefilter kommer ut ur huset. Kasta bränslefiltret i droppskålen.
6.
Skjut in det nya bränslefiltret i huset och vrid den medurs ungefär en kvarts varv för att säkra bränslefiltret till huset. Byt ut O-ringen på locket med den nya ringen som kommer med det nya bränslefiltret.
7.
Skruva på locket igen i bränslet filterhuset. Dra åt bränslefiltret sockeln nertill tätt med 1/2-inch spärrnyckel och 36 mm hylsa. Skjut droppskål ut från under Ford lastbil och skruva gasen locket igen.
8.
Vrid startnyckeln på och av fem olika gånger. Lämna nyckel på i minst fem sekunder varje tur. Dra runt motorn på sjätte tur och låta det gå i ca 45 sekunder att avsluta priming det nya bränslefiltret och ta bort all luft från bränslefiltret bostäder och bränsleledningar. Sedan stänga av motorn.

Tips och varningar


 • sekundära bränslefiltret ligger på toppen av motorn på passagerarsidan av oljan filterhuset. Den sekundära bränslefiltret locket kan tas bort med en 35 mm hylsa.
 • Rök inte eller har öppna lågor kring någon typ av bränsle.
 • Använd skyddsglasögon eller glasögon runt bränsle.


 • Relaterade artiklar


  hur ändrar främre parkeringsljus på en 2003 toyota 4runner
  hur man byter en bromsrotortemperatur på en 2005 toyota tundra
  trasiga dragstång faror
  hur man öppnar en fastnat handskfacket i en Honda
  hur snabbt gör däcken slits?
  hur du tar bort luftbubblor i en broms linje med en mityvac
  hur sand nya billack
  hur ändrar växellådsolja i en Honda Civic
  hur man installerar en EGR-ventil i en ’86 Buick Century
  hur man byter tändstift och trådar i en Plymouth