hur man byter en bromsslang på en bil

hur man byter en bromsslang på en bil

När de blir äldre kan de mjuka bromsslangar på en bil bli spröd och sprucken. Om de misslyckas, kan det leda till en katastrofal situation för passagerare i fordonet, eftersom det kan innebära totalt misslyckande av bromsarna. Inspektera mjuka bromsslangar regelbundet för brott och sprickor, och byt ut dem om de tårarna inträffa

Du behöver:.
Domkraft
Pallbockar.
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Broms renare.
Trasor.
Bromsslang.


1.
Ställ fordonet på en plan, jämn yta. Har en lätt tillgänglig att lysa på bromsarna om området inte redan är väl upplyst. Lyft fordonet med en domkraft och sänka den på pallbockar. Ta bort hjulet i hörnet av fordonet där du kommer att ersätta bromsledningen.
2.
Leta mjuka bromsledningen. Det antingen trådar rätt i bromsoket eller i en kort hård metall linje som trådar i bromsoket. Den andra änden av den mjuka bromsledningen kommer tråden till den hårda linje som kommer från fordonets broms huvudcylinder. Den hårda linjen och den mjuka linjen kommer att stödjas av en konsol där de tråd tillsammans. Spray broms renare på bromsen komponenter och torka ned allt med en ren trasa. Spray penetrerande vätska i beslag bromsslang och låt vätskan ligga i blöt i för att hjälpa till att lossa bromsen hårdvaran.
3.
Ställ en behållare under bromsledningen att fånga bromsvätska som kommer att sprida ut. Lossa låsmuttern som håller i slutet av bromsslang till fästet nära bromsoket. I slutet av linjen är gängade och går genom fästet, och muttern är på motsatt sida av fästet. Använd en öppen nyckel för att hålla montering bromsslang när du lossar muttern med en linje skiftnyckel, som är en speciell öppen nyckel som går längre runt muttern för att undvika att trimma den. Lossa muttern på motsatt sida av bromsen linje på samma sätt och ta bort linjen från bilen.
4.
Installera det nya bromsslang i omvänd ordning än den gamla banan togs bort. Sätt den gängade änden av linjen genom fästet på vardera änden och dra sedan åt låsmuttern med linjen skiftnyckel. När du trär på hårdvaran, dra åt muttern noga för att säkerställa att beslagen inte blir korsa-träde.
5.
Torka upp utspillt bromsvätska. Släpp ut luften ur bromsarna. Detta kommer i allmänhet innebär att köra en plastslang från luftnings ventilen på bromsoket i en behållare av bromsvätska. Har någon pump bromsarna tills inga bubblor kommer ut av bromssystemet och sedan dra åt avluftningsskruven ventilen. Byt ut hjulet och sänk bilen till marken. Se till att bromsvätskebehållaren är full av färska bromsvätska.


Relaterade artiklar


byte av stuga luftfiltret på en toyota tundra
hur man rengör en rullkedjor
hur man byter en ventilspindeln i ett däck
hur du tar bort en generator på en kavaj
hur man justerar spänningen på en slingrande bälte i en Cheva 4,3 motor
hur du ändrar pollenfilter på en Honda Accord 2007
hur man gör auto målning
mustang dragstång avlägsnande
hur man byter tändstift på en 2006 Uplander
hur man får cigarettrök ur bil