hur man byter en 1992 Buick Skylark överföring filter

hur man byter en 1992 Buick Skylark överföring filter

A 1992 Buick Skylark med automatisk växellåda, precis som alla andra fordon med en sådan överföring kräver ett filter som transmissionsolja passerar igenom. Filtret behöver bytas när du byter transmissionsolja, som du behöver göra på omkring 30. 000 miles. Som fallet är i de flesta fordon, är filtret som är monterad på transmissionsolja pannan under bilen, som du måste ta bort för att dränera den vätska och ta bort och byta ut filtret. Du ska köra bilen minst 15 miles första att värma upp vätskan att göra det lättare att tömma.

Du behöver:
domkraft
. Pallbockar.
Tråget.
Wrench.
Gummiklubba.
Lösningsmedel.
Packning skrapa.
Överföring smörjmedel.
Överföring pan packning.
Transmissionsolja.

borttagning


1.
Höj Skylark med hjälp av en domkraft och stödja den med pallbockar. Placera en stor avtappningskärl under överföring pannan, som är formad som en klocka med ena änden avskuren.
2.
Skruva loss bultarna på överföring Pan's front och sidor med hjälp av en skiftnyckel. Lossa bakre bultar utan att ta bort dem.
3.
Klicka överföring pannan med en gummiklubba för att lossa sin packning från överföringssystemet hölje, sedan luta pannan nedåt så att vätskan kan rinna ned i pannan nedan.
4.
Ta bort det bakre bultarna och ta bort kastrullen från transmissionen. Ta ut packningen ur pannan och kassera den, låt rinna av kvarvarande vätska från pannan.
5.
Rengör insidan av överföringen pannan med hjälp av ett lösningsmedel utan trasa. Skrapa alla packning spår från den oberoende monteringsytan med en packning skrapa.
6.
tag i triangulära överföring filtret och ta bort den från sitt fäste hål på höljet. Peta bort tätning och O-ring med ett platt verktyg om det behövs.

Installation


1.
Applicera en liten bit av sändningen smörjmedel (TransJel eller liknande) ersättning tätning för överföring filtret. Montera tätningen om att ersätta filtrets monteringsstång.
2.
Installera den nya O-ringen och filtrera ner i monteringshål på transmissionen hölje. Kontrollera att filtret är placerat så det är inom monteringsytan av transmissionen pannan.
3.
Sätt på en ny packning till transmissionsolja pannan och anslut panorera till överföringen. Dra åt bulten till 133 in-lbs. om du har en momentnyckel.
4.
Sänk bilen utanför domkraften.
5.
Fyll växellåda med färska automatisk växellåda vätska (Dexron IIE eller Dexron III eller motsvarande) vid påfyllningsröret, beläget mellan servostyrning och broms huvudcylindern reservoarer i motorrummet. Fyll vätska till "Fill" på mätstickan.


Relaterade artiklar


Kalifornien smog krav på Saturns
hur man byter en 2003 Chrysler minibuss bränslefilter
hur ändrar bränslefilter i en 2004 chevy lavin
hur man installerar en mutter registreringsskylt
hur man byter Serpentine belt på en 2001 Hyundai Santa Fe
hur man polera billet aluminium
hur du ändrar bränslepumpen på en 1998 chevy blazer
bilsäkerhet frågor
hur man byter nissan motorns kylvätska
hur man byter kupéfilter på en 2007 Mazda speed3