hur man byter bromsbelägg på en Pontiac G6

hur man byter bromsbelägg på en Pontiac G6

Bromsbeläggen på Pontiac G6 kräver regelbundet underhåll för att säkerställa att de fungerar korrekt. GM rekommenderar att du byter bromsbeläggen var 50. 000 miles, men den tid och körsträcka det tar att bära en uppsättning bromsbelägg till den grad att de behöver bytas ut varierar. G6's bromsbelägg är utformade med metall fäst slitage indikatorer. Indikatorerna är tunna klipp som kommer att ta kontakt med bromsen rotorer när kuddar har nått en kritisk nivå av slitage. Lyssna för slipning och /eller skrikande från bromsarna och byta ut bromsbeläggen så snart som möjligt.

Du behöver:
rörtång
. Jack.
Pallbockar.
13 mm nyckel.
Bromsbelägg.
Bromsfett.
C-klämma.
Bromsvätska.


1.
Park Pontiac på ett plant område på vägen eller uppfart. Dra huvan frigöringsspaken och flytta till motorrummet.
2.
Lyft huven och ta bort huvudcylindern locket. Locket ligger på baksidan av motorrummet (nära brandväggen). Ta bort en fjärdedel av bromsvätska i behållaren med en spruta eller annan siphoning verktyg. Kassera den borttagna vätska. Löst lägga huvudcylindern kåpan över reservoaren öppningen.
3.
Lossa muttrarna på hjulen med rörtång och däck järn. Ta inte bort muttrarna helt och hållet, bara ge dem en hälften motsols varv.
4.
Placera domkraften under bildrutan vid fordonets front och lyft G6. Placera pallbockar under axeln för att få stöd.
5.
Ta bort muttrarna och ta fram hjulen.
6.
Avlägsna två bromsok bultar på baksidan av bromsok med 13 mm nyckel. Vrid hjulen genom att gripa båda sidorna av rotorn och mete skivan för att få bättre tillgång till baksidan av oket.
7.
Lyft bromsok från bromsok bron och vila den ovan styrningen armen. Låt inte ok att hänga av bromsen linjen.
8.
Ta bort bromsbeläggen från vardera sidan av rotorn. Bromsbeläggen vila i ankomst-och avgångstider i bromsoket bron och kan tas bort för hand. Använd en flat skruvmejsel om du behöver för att bända rostiga eller på annat sätt fastnat bromsbelägg.
9.
Kontrollera rotorn för skador. Ytan på rotorn skall vara smidig och konsekvent. Dåligt gjorde eller skev rotorer skall omedelbart bytas ut.
10.
Bromsa fett på baksidorna av nya bromsbelägg. Använd anti-skrika-, koppar-baserat fett.
11.
Skjut in den nya kuddar till hålen på bromsok bron.
12.
Lägg en av de slitna bromsbelägg över två bromsoket kolvar. Placera C-klämman över plattan och baksidan av bromsok och skruva Tvingfäste att tvinga kolvarna i sidan av bromsoket. Ta bort klämman när kolvar helt nedtryckt i bromsoket.
13.
Placera bromsok över de nya bromsbeläggen och bromsoket bron. Bromsa fett på bromsok bultar och skruvar i dem i hand. Dra åt bultarna bromsok med 13 mm nyckel.
14.
Vrid ratten tillbaka till en neutral position och ersätta hjulen på hjulet bultar. Skruva på muttrarna för hand.
15.
Lyft framsidan av Pontiac och ta bort domkraften. Sänk framdäcken till marken. Dra åt muttrarna med rörtång.
16.
Lyft bakre delen av fordonet och placera pallbockar under bakaxeln.
17.

Ta bort det bakre hjulen och ta bort bromsbeläggen som du gjorde den främre trampdynor. Upprepa steg för att ersätta den bakre bromsbelägg med undantag för deprimerande bromsoket kolven. Den bakre bromsarna har bara en kolv per bromsok. Använd C-clamp direkt på kolven (i motsats till att använda en tillbringat bromskloss att pressa ned både kolvar på framsidan bromsarna).
18.
tillbaka den bakre hjulen och skruva på muttrarna. Lyft baksidan av G6 och ta bort domkraften. Sänk bakdäcket till marken och dra åt muttrarna med rörtång. Återgå till motorrummet.
19.
Bort huvudcylindern lock och placera en ren tratt i behållaren. Fyll behållaren med bromsvätska tills huvudcylindern är full. Sätt tillbaka locket och stäng Pontiac huva.

Tips och varningar


 • General Motors rekommenderar DOT-3 bromsvätska för att fylla på G6: s huvudcylinder reservoar.


 • Relaterade artiklar


  hur du hittar bränslefiltret på en Ford Taurus
  hur du installerar en 1996 Jeep Grand Cherokee radiator
  hur du tar bort bil-fett från mattor
  Hur kontrollerar jag det transmissionsolja på en 1996 Subaru Outback?
  Audi överhettning felsökning
  hur man byter kylvätska i en 2002 kvicksilver sobel
  hur man installerar en auto hytt luftkonditionering filter i min Acura RL
  hur du lägger freon till en Nissan
  hur man byter en 1998 honda lx bränslefilter
  Hur man testar hjulen på din bil