hur man byter bränsle filter på en 1995 F150

hur man byter bränsle filter på en 1995 F150

Byte av bränslefilter på en Ford F-150 är en enkel och rutin. Bränslefiltret är den del av bränslesystemet som renar bränslet av orenheter och smuts. Efter kontinuerlig användning blir bränslefilter igensatt med smuts och måste bytas ut. Underlåtenhet att byta bränslefiltret kan orsaka allvarlig skada på motorn i ditt fordon. Det rekommenderas att du ändrar ditt bränslefilter varje 25. 000 eller under varje tune-up

Du behöver:. .
Nya bränslefilter
Skiftnyckel eller en tång.
Handskar.
Skyddsglasögon.


1.
Parkera din Ford F-150 på plan mark i ett säkert område. Försök att se till att området runt din bil är för att förhindra den från att rulla. För ökad säkerhet, dra åt handbromsen.
2.
Pop öppna huven på din F-150 och hitta ditt center kraftdistribution, eller säkringsdosan. Den kan hittas bredvid batteriet. Koppla reläet bränslepumpen från makten distributionscenter. Gå runt till tanken på förarsidan av ditt fordon. Skruva av tanklocket och ställ den åt sidan. Detta kommer att avlasta bränslesystemet i tryck.
3.
Genomsök under din Ford F-150 från förarens sida. Titta under fordonet för bränslefiltret. Det är under sängen område av ditt fordon precis framför bränsletanken, monterad på chassit. Du ska kunna identifiera den som en svart eller silver metall behållare ansluten till en svart slang, som är din bränsleledningen.
4.
Ta bort hållaren klipp som ansluter bränsleslangen till bränslefiltret. Du kommer att kunna ta bort hållaren klipp genom att helt enkelt bryta av dem. Koppla snabbkopplingen beslag som är kopplade till båda ändar av bränslefiltret. Detta bör ta bort bränslefiltret ur bränsleledningen.
5.
Använd en skiftnyckel eller en tång för att ta bort muttrarna som ansluter bränslefiltret i chassit, eller monteringsfäste angående ditt fordon. Detta kommer att frigöra din bränslefiltret helt. Ställ den åt sidan.
6.
Byt ut din gamla bränslefiltret med en ny. Använd en skiftnyckel eller en tång för att säkra nya bränslefilter chassi ditt fordon. Anslut bränsleledningen att bränslefiltret med snabbkopplingen beslag. Helt enkelt anpassa bränsleledningen och bränslefiltret och snap snabbkopplingen beslag via anslutningen området. Placera hållaren klipp via anslutningen området också.
7.
Gå till bränsletank av din Ford F-150 och skruva din tanklocket tillbaka till bränsletanken. Gå till huven området och återanslut bränslepump relä till makten distributionscentral.

tips och varningar


 • Bär alltid skyddsglasögon och handskar när de utför underhåll av fordon.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar dubbar för vinterdäck hemma
  hur man stänger av ljuset kontrollera motorn på en 2000 Mazda B4000
  hur man sätter i automatisk transmissionsolja
  hur man hälla motorolja
  hur du lagrar din 3: e-raden sittplatser när den inte används
  hur man installerar ett bränslefilter i en 86 Firebird
  hur du ändrar bromsbelägg på en 1998 Nissan 200SX
  hur du hittar oljestickan på en överföring i ett 1988 chevy 1500
  hur man ändrar kabinluft renare
  hur man rengör och detaljer en bilmotor