hur man byter bakre rotorerna på en 2006 Honda Pilot

hur man byter bakre rotorerna på en 2006 Honda Pilot

2006 Honda Pilot levereras som standard med alla hjul skivbromsar. Den bakre bromsarna utstå mindre stress vid bromsning att deras framhjulsdriven motsvarigheter, men det är nödvändigt att inspektera och underhålla de bakre rotorerna skivbroms är fortfarande ett stort problem för att garantera en säker körupplevelse. Kontrollera den bakre rotorerna regelbundet och byt dem vid första tecken på skada. Något gjorde rotorer kan återuppstått genom en tekniker på en broms bensinstation, medan skev rotorer kräver omedelbar ersättning.

Du behöver:
Tire järn eller 19 mm hylsa och brytare bar
. Jack.
Pallbockar.
13 mm nyckel.
Bungee rep eller wire hängare.
Broms renare.
Stålborste.
Rotor.
Bromsbelägg.
En handduk.
C-klämma eller kanal lås tång.
Bromsfett (anti-seize, koppar-baserade).
Tratt.
Bromsvätska.


1.
Park Pilot på en plan yta, bort från passerande trafik. Lämna gott om utrymme på båda sidor av fordonet för dig att arbeta.
2.
Placera däcket block framför framhjulen.
3.
Öppna Hondas huva och ta bort huvudcylindern locket. Locket ligger till höger om motorn, nära brandväggen skiljer motorrummet från insidan av piloten.
4.
Använd en spruta eller kalkon baster att ta bort 1 /3 av bromsvätska i behållaren. Kassera bromsvätska-inte återanvända den. Placera en butik trasa över huvudcylindern.
5.
Lossa, men ta inte bort (1 /2 varv), den muttrarna på bakhjulen med en rörtång eller 19 mm uttag och brytare bar.
6.
Placera domkraften under ramen på baksidan av Honda. Lyft bakdelen av fordonet och placera pallbockar under den bakre axeln.
7.
Ta bort muttrarna och ta de bakre hjulen. Lägg däcken platta (RIM uppåt) för användning som en plats under reparation /utbyte.
8.
Ta bort bromsok in bultar på baksidan av bromsok med en 13 mm skiftnyckel. Lyft av bromsok från bromsrotortemperatur och avbryta den från övre bakhjulet montering av en bungee rep eller tråd hängare. Låt det inte hänga med broms slang.
9.
Ta bort rotor fästskruvarna på framsidan av rotor med # 3 kryssmejsel.
10.
Drag av rotorn från bakhjulet klackarna för hand. Använd en hammare att slå mittsektionen av rotorn (kallad "top-hat" avsnitt) om skivan inte kommer att glida fritt från ratten klackarna hand.
11.
Spray hjulet klackarna med broms delar renare och rengör området med en stålborste för att avlägsna rost eller läckt ut bromsvätska.
12.
Rengör nya rotorer med broms delar renare och en handduk. Rotorerna är belagda med olja för att bevara skivorna under transport och lagring. Oljan måste tas bort innan du installerar rotorerna.
13.
Placera rotorn på hjulet klackarna med "top-hat"-avsnittet utåt. Byt ut fästskruven (s) som togs bort från den gamla rotorn.
14.
Ta bort bromsbeläggen från bromsoket. Elektroderna kommer att glida från sidorna av bromsoket för hand. Använd en flat skruvmejsel för att extrahera envis kuddar från bromsoket.
15.
Placera C-klämman över bromsok kolven och baksidan av bromsoket. Skruva fast klämman att tvinga kolven i sidan av bromsoket. Skruva loss klämman och ta bort den från oket när kolven är indragen i jämnhöjd med den sida av bromsoket.
16.
Placera den nya bromsbelägg i bromsoket och återlämna bromsok till den rotorn.
17.
Applicera ett tunt lager av anti-seize bromsfett på bultarna bromsok bilden och skruva dem i bromsoket för hand. Dra åt bultarna med nyckeln.
18.
Upprepa steg för bromsarna på motsatt sida av Honda.
19.
Byt hjulen på naven och skruva på muttrarna på för hand.
20.
Lyft baksidan av Pilot med domkraft och tag bort domkraften. Sänk bakdäck till marken och dra åt muttrarna med rörtång eller 19 mm hylsa och brytare bar.
21.
Tryck på bromspedalen tre gånger och håll pedalen ned för 5 till 10 sekunder efter den tredje depression. Detta kommer tillbaka bromsvätskan till bromsok kolvar och återställa dem till korrekt position. Flytta till motorrummet.
22.
Bort butiken trasan från huvudcylindern öppna och infoga en ren tratt.
23.
Häll bromsvätska i behållaren tills behållaren är full. Ta bort tratten och ersätta huvudcylindern locket. Stäng pilotens huva.

Tips och varningar


 • Honda rekommenderar DOT-3 bromsvätska. Konsultera EPA: s webbplats (epa. gov) för de förordningar gällande farliga material förfogande i ditt tillstånd.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bränslefiltret i en 1983 chevy nyck
  hur snabbt gör däcken slits?
  hur man byter en 2000 chevy lumen bränslefilter
  hur du tar bort en 350Z sparkplåt
  hur man bygger hastighetsmätaren för en 1972 corvette
  vad gör min bils bakre gungning?
  hur man fixar en stridssignal 6 CD-växlare
  hur man byter bränslefiltret i en 2001 nonchalant
  hur du ändrar bränslefiltret på en 1999 Kia Sportage
  vad är syftet med en cam sensor?