hur man ändrar hjullager på en Cheva Malibu klassiker

hur man ändrar hjullager på en Cheva Malibu klassiker

Den Chevy Malibu Classic har två hjullager-en inre och en yttre lager-belägna inom bromsrotortemperatur. Båda lagren är av koniska sorten. Det inre lagret är bärande, och den yttre är axiallager. Varje lager har en fristående tävling som trycks in rotornavet. Lagren skall smörjas varje 50. 000 miles eller varje gång bromsarna byts ut, vilket som kommer först

Du behöver:. .
Domkraft
Pallbockar.
Rörtång.
3/8-tums spärrnyckel.
Set med 3/8-tums köra uttag.
Smörjkopp remover.
Hink med lagerfett.
Avbitartång.
Stor skiftnyckel.
Mejsel.
Hammer.


1.
Höj fronten på bilen med domkraft, och stöd den på pallbockar. Ta bort hjulet församling, med rörtång. Ta bort de två skruvarna som håller fast bromsok på fästet en hylsa. Lyft av bromsok bort rotorn, och hänga den från våren med en lämplig bit tråd.
2.
Avlägsna fett kopp med Remover verktyg. Dra saxpinnen ut spindeln, med avbitare. Ta bort den stora spindeln mutter, med hjälp av stora skiftnyckeln. Dra av rotorn från precis tillräckligt för att orsaka den främre axiallager och bricka att falla ut. Lägg betydelse för en ren trasa.
3.
Installera stora spindelmuttern på spindeln genom att trä den på bara ett par varv. Ta tag i rotorn med båda händerna, hålla en liten mängd av ett tryck nedåt på rotorn och dra om off snabbt. Spindelmuttern orsakar det bakre lagret och tätning att komma ut ur rotorn.
4.
Lägg rotorn på en hård yta, och peka på inre lagerbanorna ur navet, med hjälp av mejsel och hammare.
5.

Installera den nya lagerbanorna genom att installera en i taget. Skjut den främre dragkraft lagerbanan så långt det går för hand. Placera gammal ras på toppen av ny ras, och använda hammare för att slå den gamla rasen, tvingar de nya ras i navet. Gör samma sak för de bakre loppet.
6.
Pack lagren med fett. Sätt det bakre lagret i navet, och installera fett tätning. Tryck fettet tätningen i navet.
7.
Montera rotorn på axeln och sätt det främre lagret följt av stora brickan. Installera stora spindelmuttern och dra åt den för hand så långt som möjligt. Använd den stora skiftnyckel för att dra spindelmuttern och rotera rotorn. Tillbaka spindelmuttern av tills den är lös, dra åt lagom till plats lagren. Ta tag i rotorn med båda händerna, och försöka skaka den från sida till sida, känsla för slapphet. Om något glapp kan kännas, dra åt spindelmuttern annan halvt varv.
8.
Montera en ny saxpinne i slutet av spindeln. Installera smörjkoppen och pekar på det lätt med en hammare som sittplats den helt. Installera bromsok, och dra åt de två bultarna ordentligt med en socket. Installera hjulet montering, dra åt muttrarna med rörtång. Ta bort pallbockar och lägre fordonet till marken med domkraften.


Relaterade artiklar


hur reparera spricka i en vinyl streck
hur man lufta kopplingen på en 1993 honda
hur reparera en 2006 chevy banbrytande ljus kontrollera motorns
hur man rengör bilen vinyl
hur man rengör linser bil strålkastare
vad är en rocker panel på en bil?
Syftet med ett bilbatteri
hur du ändrar bränslefiltret på en 2002 Pontiac Bonneville
hur man hittar måla koder för 2001 Toyota Camry
hur man byter kylvätska i en 2002 kvicksilver sobel