hur man ändrar S10 tändstift

hur man ändrar S10 tändstift

När din S10 lastbil börjar löpa grov eller hoppa under tomgång, ersätter tändstift kan eliminera hoppa. Chevrolet rekommenderar att du ändrar tändstift i din bil minst var 30. 000 miles. Köp byte tändstift från en bildelar återförsäljare. Begär före gapped pluggar för att undvika behovet av att klyftan pluggarna före installation. Den S10 är utrustad med en fyrcylindrig eller sexcylindrig motor. Trots skillnaden i cylindrarna är utbytesprocessen samma

Du behöver:.
Tändstift socketRatchetDielectric fett.


1.
Höj huven på din S10 och stödja den med den stötta staven. Leta reda på tändkablarna sticker ut från tändstift. Det kommer att bli fyra eller sex tändstift, beroende på motorn i lastbilen.
2.
Välj en kontakt till att börja med, vilket gör noterar din startpunkt och den riktning du vill arbeta i. Ta gummistövel ovanpå kontakten. Vrid boot något medan du drar upp att ta bort det från tändstiftet.
3.
Ta bort kontakten från S10 motor med en tändstiftshylsor och spärrfunktion. Sätt i nya tändstift, trä den för hand för att undvika korsgäng det. Dra den med sockel och spärrfunktion.
4.
Sätt dielektriskt fett i bagageutrymmet på tändkabeln. En krona och medelstora mängd fett räcker. Tryck bagageutrymmet på kontakten, vrida tills det klickar på plats.
5.
Upprepa processen för varje av de återstående pluggar, en i taget. Ta bort mer än en plugg och tråd i taget kan leda till att du förväxlar tändkablarna, vilket kan göra att din S10 motor att köra dåligt. Stäng huven innan motorn startas.


Relaterade artiklar


hur man läser koderna kontrollera motorn på 1997 kavaj
chevy förorts bränslepump installationsinstruktioner
hur man byter frambromsarna och rotorer på en 1990 mazda
bilsäkerhet frågor
hur man byter glödlampor i en 2002 Pontiac Trans am
hur ändrar bränslefiltret i en Firebird
hur man byter däck på en 2006 Camry
hur du ändrar bränslefiltret på en utforskare
hur man byter högtalarna i en ’95 Grand Cherokee
hur man byter främre skivbromsar på en 1994 accord