hur du ställer in en skiftnyckel mikrometer vridmoment

hur du ställer in en skiftnyckel mikrometer vridmoment

En mikrometer momentnyckel har inställningarna så åtdragning av skruvar till ett exakt mått på mul-pounds. Mekanik använda vridverktyg på projekt bilverkstäder så att alla bultar är inte över-eller under-åtdragna av säkerhetsskäl. Verktyget fungerar som ett vanligt skiftnyckel tills det motsvarar inställningen att operatören utser och sedan den producerar ett klickande ljud och inte längre kommer åt bulten. Detta innebär att uppnå korrekt mått på vridmoment
1.
Håll nyckeln mikrometer vridmoment i ena handen i handtaget.
2.
Dra lås ring ner mot handtaget. Låsringen är en metal-bandet mellan handtaget och skaftet på momentnyckeln.
3.
Vrid handtaget ställa in momentnyckeln medan kö inställningarna på handtaget och axeln. Handtaget har antalet noll till nio och axeln har antalet noll till nio. För att till exempel ställa in nyckel mikrometern vridmomentet till 28-fots pounds, vrid handtaget så att de två på handtaget är i noll till nio olika på axeln. Fortsätt att vrida handtaget tills två på handtaget når åtta på axeln.
4.
Tryck låsringen tillbaka upp för att hålla inställningen på plats.

tips och varningar


 • Dra åt bultarna med momentnyckel med hjälp av en vätska rörelse utan att stanna tills det klickar mikrometer skiftnyckel. Stoppa rörelsen innan den korrekta inställning uppnåtts kan orsaka slitningar mellan nyckel och bulten, vilket kan orsaka en avvikelse i verktygen mätningarna. Mikrometer vridverktyg i vardera riktning på standard bultar med standard trådar och på vänsterhänta bultar som vänster för att dra åt. En boll inne mikrometern facklan skiftnyckel går rakt fram på slutet av en fjäder att utöva påtryckningar. När nyckeln uppnår det inställda trycket, bollarna flyttas till sidan av våren, vilket gör klickande ljud och inte fortsätter att dra åt bulten.
 • inte Tappa en skiftnyckel mikrometer vridmoment på ett hårt underlag. Denna åtgärd medför att verktyg för att mäta inkonsekvent och det kommer att behöva omkalibrering på ett verktyg butiken.


 • Relaterade artiklar


  hur kontrollerna av tanklocket på en Ford F150
  dodge stratus reparation bakljus
  hur man bestämmer kostnaden för att ersätta främre bromsarna på en 2002 saturn SL2
  hur man spara vatten utomhus
  hur man återställer datorn bromsbelägg på en 2001 caddie
  hur man byter bränslefiltret på en 2006 utforskare
  hur man byter en ljuddämpare rem
  hur man byter kylaren i en bil
  kan du köra en bil utan en radiator fan?
  hur man installerar bromsarna på en 2005 Pontiac G6 GT