hur du ändrar bränslefiltret på en Mitsubishi Pajero exe

hur du ändrar bränslefiltret på en Mitsubishi Pajero exe

Bränslesystemet på Mitsubishi Pajero EXE innehåller ett bränslefilter som är ansvarig för att hålla diesel ren. Den diesel rinner ut bränslefiltret från bränsletanken. När diesel går in i bränslefiltret, rinner det via fibrer, filter insidan av bränsle filterhuset. De fibrer, filter då fångster och innehar någon orenheter från diesel. Mitsubishi rekommenderar byte av bränslefilter på Pajero EXE varje 40. 000 miles

Du behöver:.
3/8-tums köra ratchet3/8-inch köra socketsDrip panPhillips-head screwdriver3/8-inch köra extensionLarge kanal-lock pliersFresh dieselNew bränslefilter.


1.
Parkera Mitsubishi Pajero EXE i ett ventilerat utrymme. Dra huvan spärren och höja huven.
2.
Promenera till baksidan av Pajero och ta bort tanklocket. Detta kommer att ta trycket av den bränsleledningar och bränslefiltret.
3.
Ta bort intercoolern från toppen av motorn. Bränslefiltret är under intercooler. Den intercooler ser ut som en radiator som ligger plant på toppen av motorn. Ta bort skruvarna från båda sidor av intercoolern med 3/8-tums spärrnyckel och en socket. Ta sedan bort elkontakter och linjer från baksidan av intercoolern. Dra intercooler ur motorn området och ställa den på marken.
4.
Leta bränslefiltret under intercoolern området. Bränslefiltret har två bränsleledningar som är anslutna till dess främre. Placera droppskålen under Pajero i det allmänna området i bränslefiltret.
5.
Bort båda av bränslet linjer med en Phillips-skruvmejsel. Vrid klämman bultarna moturs för att lossa klämmorna. Vrid och dra i bränsleledningarna samtidigt tills bränsleledningar lossnar bränslefiltret rören.
6.
Ta bort de två bränslefiltret fäste bultar från baksidan av bränslefilter med 3/8-tums spärrnyckel, förlängning och en sockel.
7.
Dra kabelstammen från baksidan av bränslefiltret. Dra sedan den kompletta bränslefilter bostäder ur motorrummet och ställ den på marken.
8.
Ståndpunkt käftar den stora kanalen-lås tång runt nedre delen av bränslefilter. Håll den nedre delen av bränslefiltret bara hårt nog så att det inte blir.
9.
Vrid den övre delen av det bränsle filterhuset moturs tills den lossar från den nedre delen av bränslefiltret. Slutför skruva toppen av bränslefiltret och ställ den på marken.
10.
Ta bort den runda, vita vatten sensorn från botten av bränslefiltret med kanal-lås tång. Ta bort O-ringen från vattnet sensorn och ersätta den med den nya O-ringen som kommer med det nya bränslefiltret.
11.
Fyll det nya bränslefiltret kapseln upp med diesel. Snurra sedan den övre delen tillbaka till den nedre delen av bränslefiltret kapseln. Håll den nedre delen igen med kanal-lås tång och vrid den övre delen med handen tills det inte blir längre.
12.
Försiktigt placera nytt bränsle filtret i fästet. Skruva fast de två bultarna fästet igen och drag åt med Ratchet och uttaget.
13.
Haka tråden kontakten tillbaka till bränslefiltret. Då skjuter de båda bränsleledningarna tillbaka på bränslefiltret hamnar. Dra åt slår ned tätt med Phillips-skruvmejsel.
14.
Sätt intercoolern på plats igen och skruva åt bultarna tillbaka in i bulthålen på båda ändarna av intercoolern. Dra åt bultarna ner tätt med Ratchet och uttaget.
15.
Vrid startnyckeln på 15 sekunder. Sedan starta motorn och låt den gå i ungefär 30 sekunder att fylla den nya bränslefiltret upp resten av vägen med diesel och att avlägsna all luft från bränslefiltret bostäder och bränsleledningar. Stäng av motorn och stäng huven

tips och varningar


 • Den övre delen av bränslefiltret är ansluten till botten kapseln av en O-ring. Om den nya bränslefiltret kit levereras med O-ringen, byt ut det. Kontrollera att bränsleledningarna är säkrade på bränslefiltret rören för att förhindra att luft kommer in i bränslesystemet.
 • aldrig röka eller använda öppen eld runt diesel. Skyddsglasögon när du arbetar med diesel.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar trumbromsar på en 1973 Camaro
  hur man installerar en ’02 Honda Civic stuga luftfilter
  hur du ändrar tändstift för en 2008 Dodge RAM 1500 5,7 l
  specialverktyg för VW oljebyte
  högtryckstvätt för rengöring av bilar
  vad som orsakar rost på nya bilar?
  hur man byter en startmotor på en 1991 chevy 1500
  hur man gör auto målning
  hur man beräknar miles per gallon tutorial
  hur man läser en lätt kontrollera motorn på en Honda Accord