hur ändrar bränslefiltret i en Lexus ls400

hur ändrar bränslefiltret i en Lexus ls400

Lexus LS400 har ett bränslefilter som är ansvarig för att hålla sediment och partiklar från bränslesystemet. Gas kan vara full av alla typer av sediment och partiklar och bränslefiltret behövs för att fälla dessa föroreningar innan gasen når bränsleinsprutarna. När gasen når bränslefilter, den gas som stammar genom alla fibrer, filter insidan av bränsle filterhuset. De fibrer fånga föroreningar och utsläpp i den renade gasen till bränsle spridarna. Bränslefiltret för Lexus LS400 måste bytas ut mellan 40. 000 och 50. 000 miles.

Du behöver:
3/8-tums spärrnyckel
. 3/8-tums köra uttag.
Spillback.
Metric obestämd nycklar.
Nytt bränslefilter -. Art. nummer 23. 300-50. 020


1
Park Lexus LS400 i ett ventilerat utrymme som utanför. . Promenera till bakre delen av bilen och ta bort tanklocket.
2.
Titta under förarens sida av Lexus nära framför förarsidan bakdäck och leta reda på bränslefiltret . Bränslefiltret är nära förarsidan ram av bilen. Det finns också en säkerhetsvakt under bränslefiltret.
3.
Ta bort skruvarna från säkerhetsvakt med 3/8-tums spärrnyckel och en 3/8-tums drivhjul. Dra säkerhetshöljet ner och placera den på sidan av bilen.
4.
Placera droppskålen under bränslefiltret. Sedan placera en fast nyckel på en av de nötter som är byggd på bränslefiltret. Vrid muttern bränsleledningen med annan fast nyckel moturs för att lossa och ta bort bränsleledningen från bränslefiltret medan du håller den andra nyckeln som back-up. Gör detta för båda bränsleledningar. Dra bränsleledningar ur bränslefiltret.
5.
Ta bort de två små nötter från bränslefiltret konsolen med 3/8-tums spärrnyckel och en socket. Dra sedan bränslefilter ur fästet och lägg den i droppskålen.
6.
Sätt dit det nya bränslefiltret i fästet med flödet pilen pekande mot framsidan av Lexus LS400. Pilen för flödesriktning finns stämplad på sidan av bränslefiltret.
7.
Placera konsolen tillbaka över bränslefiltret och skruva fast de två muttrarna igen. Dra åt muttrarna ner tätt med Ratchet och uttaget.
8.
Skruva båda bränsleledningarna i bränslefiltret hamnar. Dra bränsleledningen nötter med fast nyckel samtidigt som du håller bränslefiltret nötter med en annan fast nyckel som back-up. När bränslet ledningar är täta, skjut spillbacken fram under Lexus LS400.
9.
Vrid nyckeln till läge "på" under fem sekunder och sedan backa. Gör detta tre gånger i rad. Dra runt motorn på den fjärde sekelskiftet antändning. Denna process kallas priming bränslefiltret med gas. Medan motorn är igång, inspektera bränslefilter för eventuella läckor. Sedan stänga av motorn.
10.
Placera säkerhetsvakt tillbaka över bränslefiltret och skruva åt muttrarna på. Dra åt muttrarna ner tätt med 3/8-tums spärrnyckel och uttag.

Tips och varningar


 • Om du har problem att nå bränslefiltret nära föraren -karmarna på bilen, Jack baksidan av bilen upp och sänk bilen på pallbockar. Detta kommer ge dig mer utrymme för att kunna byta bränslefiltret.
 • aldrig röka eller använda öppen eld runt gas.
 • Använd skyddsglasögon eller glasögon runt gas.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar bromsarna på en 2005 Pontiac G6 GT
  hur du tar bort en generator i en 1994 ford escort gt
  hur man rengör en stuga’s luftfilter
  hur du hittar oljestickan på en överföring i ett 1988 chevy 1500
  hur man läser 1991 nissan maxima koder problem
  hur man byter en spegel på en Pontiac Grand Prix
  hur du ändrar tändstift på en Pontiac transport
  hur man byter chocker på en 1998 Dodge lastbil
  hur du lägger transmissionsolja i ett 2007 tundran
  hur man läser en TCS kod på en 2000 acura