Hur man testar hjulen på din bil

Hur man testar hjulen på din bil

Hjulen på din bil är oerhört viktiga, eftersom de är de enda delar som att hålla den rullande, och däcket är den viktigaste komponenten i hjulet. I själva verket, skallig eller för lågt lufttryck är en av de vanligaste orsakerna till enstaka bilolyckor. Regelbundna tester är viktigt att säkerställa att dina däck är i tillräckligt bra form för att greppa vägbanan. Lyckligtvis kan du se dina hjul och däck är säkra genom att genomföra en enkel uppsättning tester själv

Du behöver:. .
1 Penny
Däck tryckmätare.
Tire pumpen.

Hjul och Tread Wear


1.
Dra din bil till ett öppet, väl upplyst område, och vrid hjulen ut så att du kan se dem väl. Undersök hjul och däck. Titta på fälgarna, kontrollera dem för skador, bucklor och slitage. Kontrollera varje hjul noga, jämför dem med varandra och, om möjligt, att hjulen på andra bilar. Navkapseln och andra delar av hjulet kan se lite olika, men formen bör vara ungefär lika.
2.
Kolla gummi väggar däcket. Leta efter jack och skador, och nå in i hjulhuset för att känna på baksidan av däcket för skador.
3.
Stick en penny i spåret i däcket för att kontrollera dess slitage nivån. Punkt huvudet mot mitten av däcket. För en säker resa, bör toppen av Lincolns huvud täckas av slitbanan. Om det inte är dina däck skallig och bör nog bytas.
4.
Känn och undersöka slitage av slitbanan kanter. Dessa bär mönster kan berätta viktig information om hur hjulen fungerar. Om ytterkanterna på däcket är slitna, har hjulen var sannolikt för lågt, om det inre slitbanan är sliten, är däcket över-uppblåsta. Om bara en kant är sliten, kan hjulen vara dåligt anpassat, slitage på endast den främre föreslår att du vänder för hårt och ska sänka
5
Leta efter större slitage. . mönster. Om däcken inte nöta jämnt, du har ett problem. En uddiga kanter mönster eller stora skopor av saknade bitar visar att du förmodligen kör på obalanserade eller dåligt anpassad däck.

Lufttryck


1.
Skruva av stjälken locket på ett däck med början på förarsidan framdäcket. Ställ locket på motorhuven så att du inte tappar bort det.
2.
Leta efter rekommenderade däcktrycket nummer. Du hittar den på sidan av däcket själv, men om det är bortnött eller på annat sätt skyms, hitta den i bilens manual eller på etiketten inuti en av dörrarna. Det bör vara ett antal exempel som 36 PSI (detta kan inte vara det rekommenderade antalet på din bil). PSI är Pund (tryck) per kvadrattum, vilket är representerade på olika sätt beroende på mätaren.
3.
Line upp däcket tryckmätaren över stjälken så munnen täcker upp på däcket stjälken helt. Tryck ner så det släpper lite luft i tryckmätare, och släpp det sedan. Enheten kommer att tala om hur mycket lufttryck i däcket. För mycket eller för lite orsakar onormalt slitage mönster och kan göra däcket tappa håret.
4.
Tryck mätaren lufttrycket över skaftet och flip klippet ned för att klämma den runt stjälk. Slå på enheten för att pumpa lite luft i däcket. Du ska aldrig lämna den ansluten till mer än några minuter åt gången, 2-3 som mest.
5.
Testa lufttrycket med mätaren. Om det är korrekt, är du bra att gå. Om inte, antingen släppa några luft eller upprepa fyllningen. Om du har överfyllda det, tryck knappen på baksidan av luft tryckmätare på metallen talade i mitten av stjälken att släppa några av överskottet luften. Det är en trial-and-error process, så skjut i några sekunder i taget, släppa och testa igen.

tips och varningar


 • Om dina däck pumpen har en spårvidd, kanske du inte kan lita på det för en korrekt tryck, så omprov rekommenderas.


 • Relaterade artiklar


  hur man beräknar utskriftshastighet en högre växel
  hur du justerar strålkastarna på en 2002 PT Cruiser
  hur man byter kuddar skivbroms på en 2006 Toyota RAV4
  hur du ändrar bromsarna på en Mercedes C 230
  enkelt sätt att blöda bromsslangar
  bil lagringsmöjligheter
  anvisningar för byte av hjullager
  Hur konvertera en cd-spelare till en mp3-spelare bil
  skiva vs trumbromsar
  hur man byter dimljus på en Hyundai Elantra GT