Hur man använder en Schumacher se batteriladdare

Hur man använder en Schumacher se batteriladdare

12-volts blybatteri celler spelar en viktig roll i vardagen genom att ge den energi som behövs för att starta och driva fordon som bilar och båtar. Men dessa batterier förlorar sin laddning genom olika omständigheter. När detta inträffar är det vanligt att "hoppa-start" ett fordon så att den kan sedan ladda ett eget batteri. När ett annat fordon inte är tillgängligt, är den gemensamma lösningen på detta en batteriladdare. De förfaranden som krävs för att ta ut en 12-volts bly-syra-cell (batteri) med en Schumacher SE-serie batteriladdare liknar andra tillverkare föreslagna förfaranden.

Du behöver:
rena trasor
. Öppna slut skiftnycklar (för att koppla bort batteripolerna).


1.
Identifiera polaritet poler som skall tas ut. Det är viktigt att du vet de negativa och positiva sidor av batteriet eller personskador och skador på utrustningen kan leda till. Detta betecknas med "POS" eller "+" för positiv och "neg" eller "-". . För negativa
2
Anslut laddaren till ett 120 volts jordat eluttag och välj rätt avgift inställningarna baserat på den typ och storlek laddas batteriet. Till exempel kan en typisk bil batteriet laddas med en 12 volt levereras vid 40 ampere under en period på 30 minuter. Tillgängliga ladda inställningar: spänning (6 eller 12 volt), ampere (2, 10, 30, 40, 60 ampere), laddningstid (0 till 160 minuter)
3
. . Anslut poler till motsvarande terminaler på laddaren använder tung-gauge leder minst 2 meter lång (vanligtvis med laddaren). Bort ansiktet från batteriet när du ansluter den sista bly som en gnista skulle kunna leda gas i batteriet att explodera.
4.
Vänta på batteriet laddas medan du övervakar amperemätaren på batteriladdaren, som kommer att ange nivån på avgiften (0 till 100 procent). Vissa batterier kommer att kräva en särskild avgift, men mest debiterar i sin egen takt tills fulladdat.
5.
Koppla bort batteriladdaren från batteriet när amperemätaren läser att batteriet har fulladdat (100 procent). Efter att se att laddaren har kopplats bort på både leder från batteriet, koppla bort batteriladdaren från eluttaget. Byt batteri till sin ursprungliga plats.
6.
Förvara laddaren på en plats fritt från smuts, damm och fukt eftersom dessa föroreningar kan skada elektronisk utrustning som finns inuti.

tips och varningar


 • flesta batterier har tryckt strömstyrka betyg ligger på utsidan av batteriet.


 • Relaterade artiklar


  Varför är min ljuddämpare högt?
  hur man byter tändkablarna & placering i ’92 saturn
  Chevrolet Corvette reparationsinformation
  hur man får cigarettrök ur bil
  hur du ändrar bromsbelägg på en BMW E30
  vad är syftet med en generator?
  hur man byter vänster bakljus på en Honda Accord
  Felsökning av en inbyggd CD-spelare
  hur man beräknar miltal
  hur man kan kontrollera ljuset däcktrycket på en 1999 Pontiac Grand Am