hur man bygger en laddare auto batteri

hur man bygger en laddare auto batteri

Ett blybatteri, t. ex. sådana som används inom fordonsindustrin elektriska system, måste laddas med jämna mellanrum för att maximera batteritiden. Ett batteri laddas när bilen är igång och har tillstånd att köra i några minuter. Men om ett batteri har installerats i ett fordon som inte har startats i mer än en månad, är det bäst att trickle-laddar batteriet innan du försöker starta fordonet

Du behöver:.
Två stift elektrisk cordElectrical transformator (120V/12V) Elektriska pliersElectrical wireElectronic solderPermanent marker1N4001 likriktardioder (4) Automobile batteryClamp stil kontakter (2) ScrewdriverRing-typ terminaler (2).


1.
Dra isär kablarna på elektriska sladden tills det finns en 6-tums avståndet mellan ändarna. Skala u00BD tum isolering från ändarna på den elektriska sladden.
2.
Löd en av trådarna på den elektriska sladden till en av terminalerna på primärsidan av transformatorn . Löd återstående nätsladden tråd slut på de återstående primära terminalen.
3.
Använd elektrisk tång för att klippa fyra bitar av elektrisk tråd och u00BD band centimeter av isolering från ändarna på varje ledare . Löd ena änden av den första kabeln till en av terminalerna på sekundärsidan av transformatorn. Löd ena änden av den andra kabeln till den återstående sekundära transformatorterminalen.
4.
Twist tillsammans katoden bly (som är markerad med en linje på dioden höljet) från den första dioden med den fria änden av den första tråden och med anoden leda från den andra dioden. Löd den elektriska anslutningen.
5.
Twist tillsammans katoden sladden från tredje diod med den fria änden av den andra tråd och med anoden bly från fjärde dioden. Löd elektriska gemensamma.
6.
Twist ihop ena änden av den tredje tråden med anoden leder från den första och tredje dioder. Löd detta sammanhang. Twist ihop ena änden av den fjärde kabeln med katod leder från den andra och fjärde dioder och löda detta sammanhang.
7.
Lossa och ta bort den övre skruven från den första klämman kontakten. Skjut en ringkontakt av fri slutet av tredje tråd och löda terminalen till tråd. Placera ringkontakt över hålet på klämman kontakten och sätt i skruven i klammerskruven hålet. Dra åt skruven tills det håller ringen terminalen på klämma kontakten. Skriv ordet "Negative" på klämman.
8.
Lossa och ta bort den övre skruven från den andra klämman kontakten. Skjut en ring terminal över den fria änden av den fjärde tråd och löda terminalen till tråd. Placera ringkontakt över hålet på klämman kontakten och sätt i skruven i klammerskruven hålet. Dra åt skruven tills det håller ringen terminalen på klämma kontakten. Skriv ordet "positiv" på klämman.
9.
Anslut nätsladden i ett vägguttag. Fäst klämman märkt "Positivt" på den positiva batteripolen. Fäst klämman märkt "Negative" på den negativa batteripolen.


Relaterade artiklar


hur du tar bort luckan gångjärnstappar på en 2000 S10
hur man kan kontrollera växellådsolja på en Ford Mondeo
vad som händer när bränslefiltret är igensatt?
hur man polera billet aluminium
hur man byter främre bromsarna på en Honda 1987
hur du tar bort en 350Z sparkplåt
hur man kan kontrollera ljuset däcktrycket på en 1999 Pontiac Grand Am
hur du tar bort dörrpanelerna på en 1996 Jeep Grand Cherokee
hur man ändrar Honda Civic bromsbelägg
information på ett element fläktmotor