hur du installerar en 1996 Jeep Grand Cherokee radiator

hur du installerar en 1996 Jeep Grand Cherokee radiator

En radiator fungerar som en värmeväxlare slags för din 1996 Jeep Grand Cherokee och överföringar värmeenergi alstras av det fordon i luften med hjälp av en fläkt, samtidigt som cirkulerar kylvätskan genom motorblocket. Radiatorn är placerad på fordonets front, under huven och precis bakom grillen. Radiatorn, som består av två plast tankar och en kärna av aluminium, kan lätt skadas vid front-end kraschar, så byte eller reparation kan vara nödvändiga för riktig användning av motorns kylsystem.

Du behöver:
ScrewdriverWrenchSocketsCoolant


1
Kontrollera kylaren för läckor och skador före installation. . . Om du installerar en begagnad kylare och det finns skador, tar kylaren till en professionell för reparation eftersom särskilda tekniker är nödvändiga.
2.
Bort eventuella buggar och smuts från radiator med en trädgårdsslang. Uppföljning genom att spraya med tryckluft från motorn sidan utåt. Kontrollera kylaren fästen är fria från försämring och skräp.
3.
Sätt i kylaren, ange då placeringen av olika gummitätning. Skruva i bultarna för att låsa kylaren på plats.
4.
Sätt sidotätningar luft och säkra kondensorn luftkonditionering för att radiatorn. Koppla ur kylaren linjer och återansluta till baksidan av radiatorn.
5.
Ställ kylarfläkten kåpan på plats och sätt tillbaka skruvar ansluter den till radiatorn. Sätt tillbaka panelradiator stöd och för in bultarna och muttrar. Se till huven spärren och kabel är på plats och dra åt bultarna på plats. Skjut klippen håller den främre tätningen kroppen ordentligt på plats.
6.
Tillbaka frontgallret på fordonet. Anslut kylvätska reservoaren slangen till kylaren påfyllningshalsen. Sätt tillbaka kylarslangar till armatur på kylaren och dra åt slangklämmorna med en skruvmejsel.
7.
Fyll kylsystemet med rätt blandning av glykol och vatten. Starta motorn och kontrollera tätheten. Låt motorn nå normal arbetstemperatur och kontrollera vätskenivån. Lägg till fler om det behövs.


Relaterade artiklar


kombiinstrumentet strategi
hur man byter tändstift på en 1975 mercedes
hur du tar bort den främre dörrpaneler på en 98 kontur
hur man byter kylaren i en bil
hur man byter EGR ventil på en Dodge stealth
vilka produkter från mitt hus kan jag tvätta utsidan av min bil med?
hur man byter bromsbelägg på min 4wd
hur man byter en generator på en 2000 Nissan Maxima
hur du ändrar tändstift för en 2008 Dodge RAM 1500 5,7 l
gör det själv ersättare för en Honda Civic bakljus