positiv drivrem information

positiv drivrem information

En positiv drivremmen (eller synkron drivremmen) har tänder på undersidan för att låsa med redskap skuren i remskivan som driver bandet. Denna konfiguration ger vridmoment mer effektivt än kedjetransmissioner eller remdrift

Effektivitet

Regelbunden remdrift använda friktionen mellan bandet och köra remskivor för att överföra vridmoment. Positiva remdrift behöver inte friktion som ökar effektiviteten.

Konstant varvtal

växel och tand-konfiguration ger en glidsäkert drivsystem med en konstant hastighet. Detta gör att den positiva drivrem effektiv som en kamrem i bilmotorer.

Tillförlitlighet

Den lägre friktion betyder mindre slitage på bältet. Detta ger positiva drivrem mindre stilleståndstid för reparation och utbyte av bältet.

Smörjning

Positivt drivremmar "tand-och växelsystem kräver ingen smörjning. Detta är användbart i tillverkningsindustrin matservering tillämpningar som kräver fri från smitta miljöer.

Begränsning

högre effektivitet, glidsäkert och konstant hastighet göra positiva drivremmar olämpligt för hög effekt industriella applikationer. Den lägre effektivitet regelbundet drivremmar tjäna faktiskt som en säkerhetsventil för hög effekt verksamhet genom att låta bältet att glida i stället för break.


Relaterade artiklar


hur man byter en strålkastare lins i en ’97 Ford F-350
vad gör min bils bakre gungning?
hur du ändrar gasfiltret på 2002 f-150
hur du tar bort ett däck från fälgen med en TPM-sensor
hur du ändrar glödlampan på en Rover 75 fastigheter
hur man mäter storlekar bildäck
hur snabbt gör däcken slits?
hur man byter tändstift på en 2001 Aztek
hur man rengör takluckan på en 2000 maxima
hur du skickar en bil till Italien