hur du installerar en bränslefilter i en 1987 mazda

hur du installerar en bränslefilter i en 1987 mazda

Bränslefiltret på en 1987 Mazda ligger längs bränsleledningar och är en integrerad del av bränslesystemet. Filtret förhindrar skräp och sediment kommer in i motorn. Sediment och skräp samlas i tanken och när pumpen tar en sug, skräp och sediment får ofta genom sil inbyggd i bränslepumpen och i bränsleledningar. Filtret kommer att bli igensatta och orsaka att fordonet körs grov. Byte av filtret var 30. 000 miles bidrar till att förbättra motorns prestanda och bränsle körsträcka.

Du behöver:
tråget
. Nya bränslefiltret.


1.
Leta bränsletanken under fordonet. Bränsletanken hålls på baksidan av fordonet.
2.
Trace bränsleledningen kommer ut ur bränsletanken och följ den mot fordonets front. Bränslefiltret är in-line och kommer att vara längs bränsleledningen. Bränslefiltret är i allmänhet placerad under passagerar-sidan dörren. Bränslefiltret kan också vara placerad i motorrummet genom förgasaren, beroende på din modell av Mazda.
3.
Dra inloppsledningen bort filtret. Linjen kommer att hållas fast med Snabbkoppling montering som kräver att separera flikarna och dra linjen bort från filtret. Säkerställa en kondenstråg är under bränsleledningen fånga den överskjutande bränslet.
4.
Dra av utloppsledningen ur filtret genom att separera flikarna på Snabbkoppling montering och dra linjen bort från filtret. Har den stående dräneringstråget genom att fånga alla bränslen som kan hälla ut ur filtret.
5.
Skjut det gamla filtret ur fästet. Ersätt med den nya. Leta pilen på sidan av filtret och se till att den pekar mot fordonets front. Pilen anger flödet av bränsle och om installerat bakåt kommer att hindra fordonet från att köras.
6.
Tryck inlopp och utlopp linjer tillbaka till filtret. Linjerna låses på plats när de skjuts på tillräckligt långt.
7.
Starta fordonet och låt den gå på tomgång i fem minuter. Beakta filter för eventuella läckor.

Tips och varningar


 • Slå på tangenten och håller den i "START" gör det möjligt för bränslepump prime sig själv och Tryck bränsle genom bränsleslangen. Fordonet får inte börja på första försöket, eftersom det kommer att finnas luft i ledningarna. När all luft är ute ur linjer, kommer att fordonet startar.
 • Var försiktig när du arbetar i närheten av bränsle. Bensin är mycket giftigt och mycket brandfarliga.


 • Relaterade artiklar


  hur ställa in tiden på 1997 toyota corolla
  dodge stratus reparation bakljus
  hur man byter en kastrull GM olja
  hur man byter en PCV i en 2003 ford focus
  hur ändrar glödlampan parkering ljus på en 1996 Camry
  hur man byter chocker på en 1998 Dodge lastbil
  hur man byter broms rotorer på 2001 dodge intrepid
  hur man byter oljetråget i en Honda Civic
  hur man öppnar en fastnat handskfacket i en Honda
  hur man fixar repor på billack