ersättning instruktioner för en BMW Z3 cabriolet fönster

ersättning instruktioner för en BMW Z3 cabriolet fönster

BMW Z3 konvertibla var en väldigt populära sportbilen över sin produktion springa, tills det slutligen ersättas med Z4. Nu när Z3 är ett begagnat fordon, det börjar även till ålder, vilket innebär att dess beståndsdelar åldrande, liksom. Bakrutan på de konvertibla toppen i synnerhet tar mycket missbruk över tid och kan bli gulnade, repad och kan även spricka. Installera en ny bakruta på en Z3 är relativt inblandade, men det är möjligt att utföra installationen själv

Du behöver:
plastfönster.
Plastfönster verktyg (levereras med fönster).
Gummi cement.


1.
Sänk förar-och passagerarsidan fönster. Öppna Kapell, som om du skulle sänka den. Lyft upp 1 eller 2 inches från vindrutan ram och lämna den i detta läge.
2.
Kör plast verktyg, som levereras med det nya fönstret, mellan kanten av fönstret och den svarta gummitätningen på toppen. Gör detta från utsidan av bilen. Detta kommer att bryta den dubbelhäftande tejp som tätar fönster till toppen. Gummit pärla kommer att förstöras, men det nya fönstret kommer med en ny gummi pärla.
3.
Ta bort gummit pärla från hela fönstret när det har styckats och kasseras . Leta metallklämman längst ner i mitten av fönstret. Börja med att bända upp tänderna på klippet med en skruvmejsel. Ta bort stödplattan på klippet. Inifrån bilen, lossa klippet. Flytta tillbaka till utsidan av bilen och dra bort klippet.
4.
Ta bort den gamla fönstret genom att packa det från början. Rengör toppen där fönstret var installerad med tvättsprit för att ta bort gammalt lim.
5.
Zip den nya bakrutan på plats med hjälp av en assistent, så att fönstret inte inte repas. Har assistenten håller fönstret på plats medan du startar zippa den från utsidan. Se till att du börjar dragkedjan på den blå sidan av dubbelhäftande tejpen som sitter på det nya fönstret.
6.
Installera metallklämman längst ner i mitten av fönstret som förhindrar dragkedjan blir ogjort. Installera klippet på utsidan av fönstret, och sedan flytta till insidan. Montera plattan metall stöd och sedan böja tänderna på metallklämman ner för att fästa den på plats.
7.
Placera en extra längd på 100 mm dubbelsidig tryck över klippet till se till att det hålls på plats. Applicera försiktigt ett tunt lager cement på trasan toppen, där det fastnar på fönstrets dubbelhäftande tejp.
8.
Avlägsna skyddsplasten på den självhäftande sidan av den dubbla tejp. Använda plast verktyget som följde med i toppen, tryck gummi pärla på fönstret på tejp runt kanterna på fönstret. Tryck trasan överst på bandet med fingret runt fönstret. Låt topp i uppfällt läge i 24 timmar innan du lägger ner den igen.


Relaterade artiklar


hur man rengör sätet fårskinn täcker
hur man byter bränsle filter på en 1999 Dodge 1500
hur du lägger transmissionsolja till ett 2007 mustang
hur man kan kontrollera koder motor ljus på en 1995 Cadillac Eldorado
Varför blir min 1994 cadillac Deville Concours springa heta?
hur du tar bort hjulet klackar
hur man kan bryta i nya rotorer
hur man byter en generator på en 1997 honda
hur snabbt gör däcken slits?
hur man byter en kupéfilter i en jeep