auto mattvätt tips

auto mattvätt tips

Hålla din bil insida ren inklusive mattan inte bara minskar den mängd damm och smuts på insidan av fordonet, men även håller damm och smuts från färgning dina kläder och skor. Från lera och gräs för fett, samlar mattan i din bil det skräp i sina fibrer, och vänster för att uppbyggd, skräp så småningom samlar på dig skorna och bärs in i ditt hem, kontor eller annan plats. Det är viktigt att rengöra din Autos mattan regelbundet tillsammans med ditt fordon.

Vätskespill

Ta bort vätskespill inklusive kaffe, läsk och andra vätskor från din bil's matta genom att 3 msk. kallt vatten till en trasa eller papper och blotting omedelbart utsläppet. Om spill är torr, spraya glasrengöringsmedel på spill och låt det sitta i fem minuter. Blot fläcken med en trasa eller pappershandduk. Fönsterputsmedel fungerar också på andra fläckar på din auto mattan.

Bort fettfläckar

För att ta bort fett och svåra fläckar grime, tillämpas 3 msk. av thinner för att en bomullsduk sedan blot fläcken att överföra fett till duken. Täcka de återstående fett med bordssalt eller majsmjöl. Låt stå över natten då vakuum med en bil vac eller hemma dammsugaren med borste. Häll inte färgen tunnare direkt på fett fläcken-den kemiska kommer att sjunka ner i mattan och missfärga den

ta bort bläck och färgfläckar

För att ta bort bläck och färgfläckar från din auto matta, spraya fläcken. med hårspray då blot med en trasa eller en trasa. Fortsätt sprutning och blotting fläcken tills den är borta.

Bort Vomit

Använd pappershanddukar för att absorbera så mycket av spyor som möjligt. Använd latexhandskar för att hålla händerna rena. Blanda en lösning av 1 kopp bakpulver och 1 dl vatten i en skål eller kruka. Häll blandningen i kräkas fläcken och låt den torka. Fyll en hink med 1 /2 liter varmt vatten. Doppa en mjuk borste skurborste i vattnet, skaka av och skrubba blandningen i mattan för att bryta upp fläcken. Re-dip och fortsätta skrubba fläcken tills bakpulver och kräkas är borta. Blöt en ren trasa eller en trasa med varmt vatten, vrida överskott och skölj området med trasan eller trasa.

Tillämpa en fläckavstötande

Efter att din matta är fläckfri, tillämpa en fläckavstötande att skydda mattor från framtiden fläckar.

Dammsugning

Vakuum din bil är mattor vecka för att hålla damm och smuts från att avveckla i mattan fibrer. Blanda 1 /2 kopp av tydliga ammoniak och 2 koppar kallt vatten och lägg blandningen till en svamp mopp. Mop din matta, inklusive mattor, med blandningen att lysa upp mattans fibrer. Testa blandningen på ett område under en av dina golvmattor först. Använd inte ammoniak blandningen på ull mattor. -Det kommer att missfärga ull

lukter

För att ta bort lukt från din bil's mattor, strö 20-Mule Team Borax på mattor och mattor. Låt ämnet sitta i en timme sedan vakuum med bil vac eller hem dammsugare med borste.


Relaterade artiklar


hur man blandar syntetisk med vanlig olja i en volkswagen gti
hur man byter kuddar skivbroms på en 2006 Toyota RAV4
hur du installerar kabinen luftfiltret på en 2000 Ford Expedition
bilvax information
hur du ändrar strålkastarna på en 1996 Tahoe
hur du kan få ett bränslefilter i en 2000 Dodge Grand Caravan
hur du tar bort luckan gångjärnstappar på en 2000 S10
hur till vända bort ett ljus kontrollera motorn i en Toyota Camry
hur man installerar NGK tändkablarna på en integration
hur du tar bort en generator på en kavaj