bil polymerer vs vax

bil polymerer vs vax

Det är ingen tvekan en ren, glänsande bil är en vacker syn, men debatten mellan naturliga karnaubavax kontra syntetisk polymer tätningsmedel inte har en klar vinnare. Varje typ av lackskydd har för-och nackdelar. Vid valet vilken typ av färg tätningsmedel att använda, är nyckeln att avgöra vilka aspekter av ditt lackskydd är viktigast för dig

Tillämpning

Oavsett om du använder en naturlig karnaubavax eller en syntetisk polymer tätningsmedel, måste du tillämpa det-antingen för hand eller med maskin-och torka bort det innan du ser resultatet. Sammansättningen av naturligt vax, särskilt karnaubavax, är ganska hårda och styva, det måste blandas med oljor eller andra destillat att göra Hard Wax mer följsamma. Det är därför naturliga vaxer är svårare att arbeta med och ta mer tid att tillämpa, torka och torka av. Polymerbaserade syntetiska tätningsmedel är i allmänhet vätskebaserad och konstruerade för mycket enklare program än naturliga vaxer. Om tidsbesparande funktioner och användarvänlighet är din oro, då en syntetisk polymer tätningsmedel är vägen att gå.

Hållbarhet

En av de viktigaste skälen polymeren tätningsmedel var utformade var att överskrida hållbarheten hos naturligt vax. Tack vare den vetenskapliga teknik och forskning, har polymerbaserade fogmassor visat sig ge tillräckligt lackskydd för fyra till sex månader. Några av de dyrare tätningsmedel har skrutit förmågan att förra året utan att behöva förnyad ansökan. Naturliga vaxer, även karnaubavax, bryter ner mycket snabbare och kommer endast att skydda mot UV-strålar och föroreningar i ungefär sex till åtta veckor innan behöver fler program. Om du inte är den typ av person som har detaljer din bil, och gör det ofta, då du förmodligen vill sticka med en polymer-baserat tätningsmaterial.

Utseende

lika avancerade som syntetiska polymerer tätningsmedel, naturligt vax drar ifrån i fråga om utseende. Känd för en större djup färg, glans och lyster, är naturligt vax valet av detaljer entusiaster som vill ha den mest imponerande visuella resultat. Naturligt vax kan ta längre tid att tillämpa och det kan behöva tillämpas oftare än polymer tätningsmedel, men hårt arbete lönar sig om du är mest angelägen med blickar.

Kostnad

naturliga vaxer kostar vanligtvis mer än polymer tätningsmedel. Carnauba är den mest eftertraktade av naturliga vaxer, därför är det den dyraste. Ju högre koncentration av carnauba ett vaxet, desto mer det kommer att påverka din plånbok. Syntetiska polymerer tätningsmedel har i allmänhet utformats med sådana faktorer som kostnad i åtanke, så de tenderar att vara mer överkomligt. Om kostnaden är av grundläggande betydelse än polymer tätningsmedel är mer sannolikt att passa in i din budget.

Slutsats

Med en bättre förståelse för-och nackdelar med både naturliga vaxer och tätningsmedel polymer, det är upp till varje enskild Bilen egen bestämma vilka aspekter av deras lackering är viktigast för dem. Om du letar efter enkla program som kommer att tåla väder och vind under en längre tid utan att det kostar mycket, då syntetiska polymerer är den bästa insats. Men om du vill ha det absolut bästa lysa med en spegelblank yta, är villiga att spendera den tid det tar att få det och inte bryr sig vad det kostar, då naturligt karnaubavax är det bästa valet.


Relaterade artiklar


hur man rengör vinyl tyg
Chevrolet Corvette reparationsinformation
hur man ändrar glödlampor på en bil instrumentbrädan
hur man byter MAF sensorn på en 2007 Ford Expedition
hur man byter Suzuki aktning serpentin bälten
hur man blandar bil färg & förminskningsapparater
hur man byter bränslefiltret på en Chevrolet Caprice classic
hur man rengör säkerhetsbälten
hur man byter den främre bromsbelägg i en 98-02 Accord Coupe
hur man ändrar den bakre bromsarna på en 2002 Yukon