steg-för-steg på en PVC ventil förändring i en 2004 taurus

steg-för-steg på en PVC ventil förändring i en 2004 taurus

I 2004 års Ford Taurus är utrustad med en PCV ventil. Den tekniska termen för PCV ventilen är den "positiva vevhusventilation" ventil. Denna ventil är ansluten till ventilkåpan och sugledningen. Det huvudsakliga syftet med PCV ventilen är att överföra de brända gaser från vevhuset till förbränningsrummet. Den PCV ventilen har en liten boll inne i den som gör att gaser som bara flöde på ett sätt. Du bör byta PCV ventilen om bollen fastnar

Du behöver:. .
Ficklampa
Tång.
Ny PCV ventil.


1.
Park från 2004 Ford Taurus och öppna huven.
2.
Flytta till främre passagerarsidan av motorrummet och lysa med ficklampan på baksidan ventilkåpan. Den PCV ventil ligger ungefär halvvägs ned på bakre ventilkåpan i mitten. Den PCV ventilen är "L" formad. Ena änden av PCV ventilen sätts in i ventilkåpan och den andra änden är ansluten till sugslangen.
3.
Rotera PCV ventilen fram och tillbaka med handen och dra ut på det på samma gång. När PCV ventil kommer ut av ventilkåpan, håll PCV ventil med ena handen och vrid sugslangen med tång tills slangen är loss från PCV ventil. Sedan avsluta bort sugslangen med handen.
4.
Kassera gamla PCV ventil. Sätt i den smala änden av en ny PCV ventil i sugslangen. Tryck sedan in andra änden av PCV ventilen tillbaka in i ventilkåpan. Kontrollera PCV ventilen se till att den är ordentligt isatt innanför ventilkåpan.

Tips och varningar


 • alltid kontrollera PCV ventilen varje gång du gör underhåll på fordonet. Det bästa sättet att testa en PCV ventil är att dra ut den och skaka den. Om du kan höra och känna bollen skramlande inuti ventilen, är PCV ventil bra. Om du inte kan höra eller känna bollen skramlande, behöver du en ny PCV ventil.
 • Var försiktig när du arbetar runt en varm motor.


 • Relaterade artiklar


  väsentliga garage verktyg
  hur man använder rätt olja auto motor
  alternativ till däck
  vad är syftet med en kamkedja?
  hur man byta ut bränslefiltret i en F250 diesel
  hur man byter bränsle filter på en 2006 vw tdi
  hur man byter tändstift på en 2006 Kia Sorento
  en jämförelse av motorcykeldäck
  hur man byter bränsle filter på en 2003 Yukon
  hur man kan kontrollera transmissionsolja på en varm eller kall motor