hur du tar bort ett däck från fälgen med en TPM-sensor

hur du tar bort ett däck från fälgen med en TPM-sensor

Medan Tire Pressure Monitoring System (TPMS) sensorer (även känd som TPM sensorer) har funnits ganska länge på fordon Premium-modellen, var de uppdrag på varje passagerare fordon tillverkade efter 2007. Några av de äldre versionerna används en indirekt sensor på utsidan av hjulet som skulle upptäcka om hjulet snurrade snabbare än de andra under körning. Detta skulle tyda på ett däck med lågt tryck. Nyare versioner använder en direkt sensor med en tryckgivare monterad i stället för spindeln.

Du behöver:
TPMS tillämpning av (online eller papperskopia)
. TPMS (åtdragning) spindeln remover.
Inch-pound åtdragning spärrfunktion med flip-uttag och 3-tums förlängning.
Tire maskin.
Tillämplig TPMS ersättning kit (genomföring mutter, gummibricka, squash bricka, ersättning ventilspindeln mössa och nya ventilen core).


1.
Slå upp år, märke och modell av fordonet som du arbetar med i TPMS ansökan (finns på nätet eller från de flesta auto delar återförsäljare) att ta reda på allt som finns att veta om fordonets TPMS. Ansökan guide kommer att informera dig som ersättare kit att använda och inch-pounds för åtdragning av muttern ersättning genomföringen. Det kommer också att berätta hur du ska återställa systemet om tillämpligt.
2.
Bort spindeln locket på toppen av ventilspindeln och sedan ta bort ventilen kärna ur ventilspindeln i TPMS-sensorn med plockaren ventilen kärna och vrida moturs ventilen kärna. Låt all luft att släppa ut luften ur däcket.
3.
Bort genomföringen muttern på spindeln i TPMS-sensorn med spärrfunktion, flip-uttag och förlängning. Vrid genomföringen muttern moturs för att ta bort den. Vissa däck kommer också att använda en squash bricka placeras under genomföringen muttern.
4.
Tryck ner spindeln i TPMS sensorn med fingret tills det dyker in i hålighet på dykvästen däcket.
5.
Roll däcket till däckens maskinen och använda pärla effektbrytaren att bryta upp pärla av däcket först. Eftersom pärla effektbrytaren kommer att bryta pärla av däcket från sidan, kommer givaren vara säker på botten av insidan av däcket. Bryt insidan pärla av däcket nästa.
6.
Placera däcket på tallriken av däcket maskinen och använda förlängningsarm och däcket maskinens spett att separera toppen sträng med däcket från fälgen. Innan separera botten pärla från fälgen, når ner inne i urinblåsan av däcket, leta reda på sensorn och ta bort den för att undvika att skada den.
7.
Ta bort den gamla gummipackningen från bas av ventilspindeln i TPMS sensorn och ersätta den med den ny från ersättning satsen. Montera däcket använd sedan muttern ersättning genomföring, squash bricka (om tillämpligt), ventil kärna och ventilspindeln mössa. Dra åt genomföringen muttern till rekommenderat inch-pounds noteras i tillämpningen av med åtdragning spärrnyckel, flip-uttag och förlängning.

Tips och varningar


 • Vid återanvändning sensorn kan vissa människor föreslår att installera givaren innan återmontering däcket på fälgen. Det är lika lätt för standard typ däck med manipulativa sidoväggar för givaren efter det att däcket har monterats på fälgen genom att helt enkelt trycka ner på sidan av däcket. Detta kommer att säkerställa att sensorn inte är skadad när du monterar hjulet, men om du tappar sensorn misstag, måste du ta bort det översta pärla av däcket igen för att hämta det. Lågprofildäcken med styva sidoväggar och tight fälgar kan göra att sätta sensorn på sista alltför utmanande.


 • Relaterade artiklar


  hur du tar bort uppbyggd doft film från bilradion glas
  hur ändrar transmissionsolja i en 2003 Jetta GLS
  hur man byter kylaren i en bil
  hur man kan hoppa starta en bilmotor
  vad är underhållet för en 2004 Toyota Tacoma v6?
  hur man byter bakre kuddar skivbroms på en Lincoln Continental
  hur man byter Serpentine belt på 1995 åringar Achieva
  hur förändringen motorolja i en Ford explorer 2002 steg för steg
  hur man kan kontrollera GM OBD felkoder
  hur du ändrar strålkastarna på en 1996 Tahoe