hur man tar betalt en 6-volts positiv jord batteri

hur man tar betalt en 6-volts positiv jord batteri

Även om de flesta fordon använder ett 12 volts batteri som negativt jordat, vissa fordon som fortfarande var i bruk från och med 2010 använda en 6-volts elsystem som positivt är jordat. Alla bilbatterier måste jordas till en väsentlig metallföremål som fordonets ram eller motorblocket, vare sig det är en negativ eller positiv jord, även om laddning instruktioner är lite annorlunda för varje

Du behöver:.
Batteri laddaren.


1.
Stäng batteriladdare av, eller om din laddare inte har en strömbrytare, koppla ur laddaren nätsladd.
2.
Anslut den negativa, eller svart, kabeln från batteriladdaren till batteriets minuspol genom att klämma krokodilklämman i slutet av kabeln så att käkarna. Sätt käkar över terminalen och långsamt släppa klippet så att den är ordentligt ansluten till terminalen.
3.
Anslut käftar den positiva, eller röd, kabeln från batteriladdaren till en betydande metall del av fordonet som ram eller motorblocket på samma sätt som i steg 2. Välj en plats så långt från batteriet som längden på kabeln tillåter.
4.
Flytta 6v/12v spänning selector på laddaren till 6-volts position. Anslut nätsladden till ett vägguttag så långt från batteriet som sladden och kablar tillåter. Vrid batteriladdarens strömbrytaren.
5.
Ladda batteriet allt från en till flera timmar, beroende på utgången på din laddare, storlek och dra runt-amp rating ditt batteri och tillståndet av den nuvarande laddning av batteriet. Kontrollera anvisningarna med batteriladdare för hur länge du ska ladda batteriet. (Obs: vissa laddare kommer med en tryckmätare eller en indikatorlampa så att du vet när batteriet är fulladdat Vissa laddare kommer också att stängas av automatiskt när batteriet är fulladdat. . )
6 <. br>
stänga av laddaren strömbrytare när batteriet är fulladdat. Dra ut nätsladden ur vägguttaget. Ta bort den positiva, eller röd, kabel från fordonets ram eller motorblocket och sedan ta bort de negativa, eller svart, kabeln från batteriets minuspol.

Tips och varningar


 • För att avgöra om ditt fordon är positivt eller negativt jordat, kontrollera din bruksanvisning. I avsaknad av en bruksanvisning, följ batterikabeln som är ansluten direkt till bilens ram eller motorblocket till batteriet. Huruvida detta är ansluten till den positiva eller negativa batteripolen avgör ditt elsystem polaritet.
 • Om batteriet inte är laddat ordentligt, till exempel från felaktigt anslutna kablar eller överladdning kan explodera, vilket kan leda till allvarliga skador och skada på egendom.
 • Om medan den laddas batteriet verkar hett vid beröring eller om syra bubblar ur locken, koppla ur laddaren från batteriet omedelbart. Batteriet kanske inte kan ta en avgift och behöver bytas ut.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bromsbackar på en 2000 Dodge Neon
  hur man rengör linser bil strålkastare
  hur du ändrar strålkastare på en jetta gli
  hur man bygger hastighetsmätaren för en 1972 corvette
  vad är bult mönstret för en 1999 ford mustang?
  hur du skyddar klädseln på en ny bil
  hur man installerar ett bränslefilter på en Nissan strof
  hur kontrollerna av transmissionsolja på 1995 Windstar
  däcksäkerhet
  hur man byter EGR ventil på en Dodge stealth