hur man bygger hastighetsmätaren för en 1972 corvette

hur man bygger hastighetsmätaren för en 1972 corvette

Om din Corvette hastighetsmätaren har problem såsom en fluktuerande eller fastnat nål, inte återgår till noll, inte registrerar förbi en viss hastighet, eller har vägmätare frågor, en hastighetsmätare bygga om eller byta är oftast behövs. Med dessa bilar nu decennier gamla, de flesta Corvette leverantörer föreslå en hastighetsmätare byte av modul verser byta ut enskilda delar, eftersom reservdelar skulle sannolikt hämtas från en begagnad-delar leverantör. Mycket av arbetet är att ta bort enheten för reparation

Du behöver:.
Fast nyckel.
Hylsnyckelsats.
Maskeringstejp.
Fine instegsskydd pad.
Medelglättat svart färg.
Spray smörjmedel.
Ersättning hastighetsmätare modul.
Ersättning hastighetsmätare bezel.


1.
Lossa batteriets minuspol med fast nyckel. Batteriet är beläget inne i utrymmet bakom förarsätet.
2.
Ta bort skruvarna som håller vindrutan lister med en stjärnskruvmejsel och dra försiktigt och ta bort avsnitt. Ta bort de två konsolen sidorna ligger i främre delen av konsolen. Ta bort den nedre högra streck lock. Ta bort den nedre förarsidan kanalen luftkonditionering genom att hålla den i mitten och dra nedåt och mot dig tills den snäpper ut.
3.
Leta varvräknare och styrkablar bakom den vänstra nedre streck montering. Koppla ur takometerkabel och, samtidigt som du trycker hastighetsmätaren kabeln fixeringsbygeln framåt, dra ut kabeln. Koppla bort alla uttag streck ljuset från instrumentbrädan.
4.
Ta bort den nedre streck skruvarna med en stjärnskruvmejsel och ta av locket. Ta bort den övre streck skruvar och medan du håller streck i mitten, böj uppåt och dra försiktigt bort streck pad från bilen. Många av dessa övre kuddar är sköra och benägna att spricka, så använd största försiktighet för att undvika skador.
5.
Bort rattstången fästskruvar med en hylsa eller fast nyckel, och släppa kolonnen. Ta bort skruvarna på vänster sida och dra streck församling framåt. Kontrollera att se om allt har varit bortkopplad från streck och ta bort klustret. Lossa två skruvar som håller kolumnen genom golvet om mer clearance krävs för att få klustret förbi rattstången.
6.
Dra ut hastighetsmätaren täcka efter att ta bort fästskruvarna med en stjärnskruvmejsel. Byt ut eller reparera den nödvändiga trasiga komponenter eller ersätta hela modulen med en ny enhet. Använda en spray smörjmedel, glidmedel vägmätaren kabeln och ersätta återställa ratten.
7.
Bort hastighetsmätaren bezel. Rengör bezel lagerhus med sprit och med hjälp av en fin instegsskydd pad, Torka av svartmålade området i bezel bostäder. Använda 1/8-tums band, maskera krom läppen av bezel bostäder. Använd svart halvblank sprayfärg att tillämpa två lager av färg över området och låt torka. Byt ramen och packningen med nya enheter. Det är en god idé att ersätta på ramens varvräknaren på samma gång. Var noga med att placera anti-skallra kuddar tillbaka i spåren som du och dra åt den nya bezel på plats. Med hjälp av en stjärnskruvmejsel, sätt tillbaka den bakre hastighetsmätare lock och skruva på hastighetsmätaren tillbaka in i klustret.
8.
Byt instrumentpanelen tillbaka i streck och sätt tillbaka ljuset uttag. Det är en bra idé att ersätta alla streck glödlampor om de är original till bilen. Sätt tillbaka hastighetsmätare och varvräknare kablar och fäst klustret-fästskruvarna tillbaka på plats. Sätt tillbaka kanalen luftkonditionering och rattstång fästskruvar.
9.
Tillbaka den övre streck pad, höger nedre streck, konsol paneler, vindruta trim och koppla in batteriet igen.


Relaterade artiklar


hur man fixar ljuset kontrollera motorn på 1995 Lexus
hur man tar hand om vinyl toppar på en automatisk
hur du ändrar strålkastarna på en 1996 Tahoe
hur man byter bromsbelägg på en Nissan 240SX
hur man blöda bromsen linjer på en Dodge Dakota
hur man fixar ljuset kontrollera motorn på en ’92 Paseo
hur man fixar en bil koka radiator overflow över
vad är orsakerna till att skaka eller vibrationer i främre änden av en 1996 Dodge Stratus?
hur man byter glödlampor i en 2002 Pontiac Trans am
hur du installerar en kupéfilter i en F-150