hur man byter bränsle filter i en GMC s15

hur man byter bränsle filter i en GMC s15

GMC S-15 är ett lätta pickup gjorda för arbete och pålitlig transport. Byte av bränslefilter hjälper till att hålla bilen köras effektivt. Filtret behöver bytas var 30. 000 miles, som sediment kan snabbt täppa till filter och så småningom sippra in i motorn orsakar dålig prestanda och dålig bränsleekonomi
1.
Öppna motorhuven för att komma åt motorrummet. Leta reda på säkringen reläboxen bakom batteriet. Öppna panelen och dra reläet för bränslepumpen hand.
2.
Startar lastbilen att låta den gå på tomgång. Lastbilen kommer att avstanna när bränsle systemet är trycklöst. Sätt reläet tillbaka till gruppcentralen.
3.
Krypa under bilen av föraren-sidodörren. Bränslefiltret sitter under förarplatsen sidodörren.
4.
Lossa utlopp linje med en linje skiftnyckel. Det blir två muttrar på varje sida. Den ena ansluten till filtret står stilla och behöver hållas med en linje skiftnyckel. Använd den andra raden skiftnyckel för att lossa bränsleledningen. Dra bort den från filtret. Ta bort inloppsledningen på samma sätt.
5.
Lossa fästet med en hylsnyckel. Skjut filtret bort från fästet.
6.
Placera det nya filtret på fästet och installera till lastbilen ramen med en hylsnyckel. Pilen på filtret behöver riktad mot framför lastbilen. Pilen anger den riktning bränsleflödet.
7.
Installera inloppsledningen till filtret för hand. Dra åt linje med en linje skiftnyckel. Håll den stationära muttern på filtret med en linje skiftnyckel. Upprepa för att installera utloppsledningen.
8.
Vrid tändningsnyckeln till "Start"-läge. Låt bränslepumpen att driva bränsle genom bränsleslangen. Detta kommer också att rensa luften som finns i bränsleledningar. Vrid nyckeln för att starta bilen. Upprepa det här steget eftersom lastbilen inte får igång direkt.
9.
Observera bränslefiltret medan trucken körs. Se till att inga läckor kommer från filtret eller bränsleledningar.

tips och varningar


 • Lastbilen får inte starta direkt eftersom det finns luft i ledningarna. Att vrida nyckeln till "START" kommer fylla pumpen och tryck ut luften av linjer och ersätta den med bränsle. När bränslet når motorn lastbilen börjar.
 • Var försiktig när du arbetar runt bensin eftersom den är giftig.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan anpassa bak bromsbelägg
  hur man byter ventilkåpan packningar på en BMW 330ci
  hur man byter bränsle filter för en Kia Sedona
  hur man byter värmaren kärna i en 97 Jeep Wrangler
  hur man Jack & byta bromsar på en 2008 chevy förorts
  hur man byter bakre bromsbelägg på en 2003 VW Beetle
  hur du tar bort en dörrpanel på en ’92 Camaro
  GM fortbildning
  vad är syftet med en kamkedja?
  hur man rengör en 2003 audi sensor tt MAF