ren klibbig bil vinyl

ren klibbig bil vinyl

Vinyl är en typ av plast, och som de flesta plaster, kan det försämras med tiden. Utsätts för starkt solljus och den intensiva hettan som speglar i många bilar, kan denna process påskyndas om vinyl inte sköts ordentligt. Om klibbighet av din bil vinyl beror inte på en extern källa, t. ex. spillts livsmedel eller vätskor, då naturligt förnedrande är förmodligen orsaken. Detta kan påskyndas om du har använt rengöringsmedel, såsom starka rengöringsmedel, som är olämpliga för vinyl. I båda fallen kan du använda en renare auto vinyl och balsam för att återställa detta material.

Du behöver:
Microfiber dukar
. Auto vinylrengöring.
Auto vinyl balsam.


1.
Flytta bilen i skuggan (så du kommer att stanna svalare och så rengöringsprodukter inte kommer att tillagas i vinyl av solen ). Damma av alla ytor vinyl interiör med torr microfiber dukar. Detta tar bort en del lösa smuts, vilket gör resten av reningsprocessen gå lite snabbare.
2.
Spray en automatisk vinylrengöring på ett avsnitt i vinyl, men låt t spraya allt på en gång eftersom du bör torka den innan den torkar. Till exempel, om du gör alla vinyl interiör, börja med en innerdörr, sedan gå vidare till nästa.
3.
Använd en lätt fuktad mikrofiberduk att arbeta renare i vinyl. Om en hel del synlig smuts kommer bort på duk, byta sida eller få en ny duk så att du inte smeta runt smutsen. Skölj renare med en fuktig trasa, om det krävs. Många produkter behöver inte skölja, enligt autopia-carcare. com men du måste läsa på etiketten för att se. (Se referens 1) Om du låter en produkt på som borde ha varit sköljas av, kommer du att göra problemet värre.
4.
Följ med en vinyl balsam, om du inte använt en renare innehåller en balsam. Conditioning vinyl är mycket viktigt att hålla den flexibel och att hålla den från polymerer, som orsakar den klibbiga känslan. Spraya på conditioner (många finns i en sprayflaska) och använda ren mikrofiber dukar arbetade in det med cirkulära rörelser polering.
5.
Ta en paus i fem minuter sedan återvända till polera vinyl igen med microfiber dukar, tar bort överflödigt balsam. Gör sedan en touch test. Om någon klibbighet förblir, tillämpa mer balsam. Hålla bilen i skuggan, med rutorna nere, tills vinyl har en chans att torka ordentligt i minst en timme.

Tips och varningar


 • Car vinyl skulle vara längre om du håller din bil parkerad i skuggan (eller ett garage) och hålla vinyl väl rengjorda och konditionerade.
 • Jandofabrics. com varnar bör undvika att använda produkter som innehåller petroleumdestillat, vaxer, silikon, lösningsmedel eller blekmedel och rengöringsmedel (outspätt). Om du använder fel rengöringsmedel kan skada vinyl.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter kvartal panelen på en 1990 honda
  hur kontrollerna av transmissionsolja på en 2003 Oldsmobile Alero
  förorts Fotsteget avlägsnande
  Ford Ranger överföring frågor
  underhåll som krävs av en Toyota Camry
  diy bakluckan kabel ersättning för en Ford Ranger
  byte av stuga luftfiltret på en toyota tundra
  hur man spola en 2003 växellåda ford focus
  hur man spola en radiator & motorblock
  hur man kan återställa plast bil gjutning