hur man förhindrar rost på ett avgassystem

hur man förhindrar rost på ett avgassystem

Exponering för syre och vatten kan förvandla en vacker bil till en värdelös rost hink. Rost kommer att förstöra utseendet på ett fordon, försvaga fordonets hållfasthet och minska fordonets andrahandsvärde. Ett fordon undersida, inklusive avgasröret, är särskilt benägna att rosta. Eftersom rost är inte en angenäm uppgift, är det bäst att undvika rost innan den börjar ta form. Det finns vissa effektiva tekniker som kan förhindra rost på ett avgasrör

Du behöver:.
Smörjolja
. 2 gamla trasor.
Mjuk borste.
Mjuk trasa.
Superfin sandpapper.
Automobile klistra vax.


1.
Ansök smörjolja till den kylda avgasröret. Använd en gammal trasa att gnida olja noggrant över hela röret. Applicera smörjolja vecka, särskilt under vintern.
2.
Håll bil som står parkerad utanför på vintern. En varm garage kommer att smälta snö på din bil, så att saltet inbäddade i snön att smälta och bilda rost på avgasröret.
3.
Borsta någon snö utanför avgasröret med en mjuk borste varje gång det snöar. Inte bort snö med vatten under frysning väder.
4.
Använd en mjuk trasa för att torka eventuell fukt från regn eller snö bort av avgasröret. Avgasröret skall torkas av dagligen, för att förhindra fukt från att orsaka röret att rosta.
5.
Inspektera avgasröret dagligen för tecken på rost. Om du ser en bit av rost, Slipa försiktigt rostfläckar med superfint sandpapper.
6.
Applicera lite pasta bil vax till en gammal trasa, efter slipning bort eventuell rost. Gnid trasan över avgasröret att grundligt belägga röret med vax. Det är viktigt att du tar bort även de minsta bit av rost, eftersom rost kommer att spridas.


Relaterade artiklar


förorts Fotsteget avlägsnande
hur man använder verktyget makt sonden
hur man roterar däcken volkswagon kanin
hur du ändrar de främre bromsarna på en kavaljer
hur man kan förebygga en bildörr från att frysa på vintern
hur du tar bort låsskruven från ett däck
hur kontrollerna av vätska servostyrning på en 2002 BMW 325
hur du tar bort dörrpanelen på en 1998 vägvisare
hur man byter tändstift på en 2001 Jaguar S-Type v6
hur man läser koderna kontrollera motorn på 1997 kavaj