hur man rengör EGR ventil på en 1999 ford lastbil

hur man rengör EGR ventil på en 1999 ford lastbil

Avgasåterföring ventil (EGR-ventil) på din 1999 Ford lastbil är monterad på motorns insugningsrör. Ventilen återcirkulerar avgaserna tillbaka in i motorn för en mer fullständig förbränning. Men på grund av dess konstant exponering för gaser, EGR-ventilen blir igensatt av skräp och kol över tiden. Även om det är möjligt att rengöra ventilen, inte förfarandet inte alltid fungerar och du kan behöva byta ut komponenten. Du måste städa EGR-ventil innan det blir för smutsigt och börjar korrosionen. När du har tagit bort EGR-ventilen, måste du känna rätt förfarande för rengöring det

Du behöver:.
Hylsnyckel
. Hylsnyckelsats.
Tube skiftnyckel.
Förgasare renare.
Piprensare borste.
Skyddshandskar.
Hink.
Rag.


1.
Parkera din Ford lastbil på en plan yta och kontrollera att motorn har svalnat och öppna sedan huven och leta reda på EGR-ventilen. Ventilen kommer att placeras på insugningsröret, mot baksidan av motorn.
2.
Dra av vakuum linje från toppen av EGR-ventilen.
3.
Skruva loss EGR röret med hjälp av skiftnyckel rör mutter. När det gäller ྟ Ford lastbilar, såsom F250, använd en gängkoppling på ventilen slutar. När röret muttern tillräckligt har lossnat, dra röret från ventilen och flytta röret ur vägen.
4.
Skruva loss fästskruvarna på sidan av ventilen som säkrar den till grenröret. Ta bort ventilen.
5.
Sätt på dig skyddshandskar och vrid EGR-ventilen upp och ned. Toppen av ventilen har en platt skiva form. I botten har en framskjutande, gängkoppling istället för en vanlig, rak montering. En annan ventil öppning finns på sidan av ventilen, och det är också gängade.
6.
Spray förgasaren renare i ventilen öppningar och låta ventilen sitta över natten, om nödvändigt, att ta bort det mesta av kolet uppbyggd. Blötläggning EGR-ventilen i förgasaren renare kommer att bidra till att bryta upp sotavlagringar förekomma inuti ventilen.
7.
Skrubba ventilen öppningar med en böjbar pipe-rengöringsborste över en hink, fånga in de rengöringsmedel som spill. Se till att du tar bort så mycket kol uppbyggd som möjligt. Du måste tvätta bort förgasaren renare flera gånger, och påfyllning ventilen varje gång. När vätskan rinner klart (eller ganska nära den), kommer ventilen att vara ren.
8.
Torka av EGR-ventilen och installera den på din Ford. Installationen är motsatsen till avlägsnandet.


Relaterade artiklar


hur man ändrar bromsbelägg på en 2006 f-150
hur man ändrar tändkablarna i en 1994 Pontiac Trans Am
hur ändrar kabinen luftfiltret på en ’99 CRV
bil rengöringsmetoder
hur man rengör MAF sensorn på en Silverado
Felsökning korvetter
hur du installerar en bränslefilter på en 96 accord
hur man återställer ljuset kontrollera motorn på 2005 Jeep Grand Cherokee
hur man rengör en stuga’s luftfilter
cv axel avlägsnande