hur man kan kontrollera transmissionsolja på en varm eller kall motor

hur man kan kontrollera transmissionsolja på en varm eller kall motor

Den transmissionsolja har optimala förutsättningar för överlämnande för att korrekt utföra. Om vätskan är låg kommer överföringen inte att kunna placera fordonet i rätt växel för körförhållanden. En varm motor (och därmed varm vätska) är den idealiska villkoret för att kontrollera vätskenivån, men du kanske kontrollera transmissionsolja nivå utan hjälp av en varm motor. Den transmissionsolja mätstickan har mått guider för att kontrollera vätskenivån då motorn är kall.

Du behöver:
Towel

varm motor


1
Kör fordonet i 20 minuter eller mer. . . Parkera fordonet på en relativt plan yta och stäng av motorn.
2.
Drag huvan frigöringsspaken under instrumentbrädan på förarsidan av fordonet för att öppna huven. Gå till motorrummet.
3.
Dra mätstickan för transmissionsolja. Placeringen av oljestickan varierar något beroende på fordonet. Det har oftast en röd eller gul handtag och är på baksidan av motorrummet.
4.
Torka av mätstickan med handduken och återvända till sitt spår. Ta ut oljestickan och läs av värdet representeras av vätskenivån indikatorn på stickan.
5.
Leta efter fyra hack nära slutet av mätstickan. De två spåren i närheten av handtaget, eller högre på stickan, används för att läsa av transmissionsolja nivå när motorn är varm. De två spåren som är grupperade längre bort från oljestickan handtaget mot spets används när du läser vätskenivån när motorn är kall.
6.
Kontrollera oljestickan för att se till att nivån på transmissionsolja är mellan de två spåren närmast handtaget. Om vätskenivån är mellan de två spåren närmast handtaget överföringen har en adekvat nivå av transmissionsolja. Om vätskenivån är lägre än området mellan de två spåren närmast handtaget (varm hack), mer transmissionsolja behövs.
7.
Tillbaka oljestickan i facket och stäng fordonets huva.

Kall motor


1.
Dra transmissionsolja oljestickan från facket på baksidan av motorrummet. Torka pinnen rent med handduken och återlämna det till facket.
2.
Dra ut oljestickan gång att läsa värdet av vätska i behållaren. En läsning av vätska i den "kalla" serien är i förhållande till området mellan de två spåren närmast till slutet av mätstickan. Varje behandling inom området mellan de två spåren närmast slutet av mätstickan visar en acceptabel nivå av vätska. Om vätskan behandlingen är inte når utrymmet mellan de två lägre skårorna (närmare slutet av pinnen) extra vätska bör läggas till.
3.
tillbaka mätstickan och nära bilens huva.

tips och varningar


 • Vissa fordon kräver att motorn vara igång för att administrera en riktig test för en varm motor. Rådgör med din bil bruksanvisning för att avgöra om ditt fordon ska köras eller har körts nyligen för exakt "varm motor" transmissionsolja avläsningar.


 • Relaterade artiklar


  hur du ändrar bränslefiltret på en 2002 chevy Silverado 6.6l diesel
  hur du tar bort en remskiva på en liten motor
  förklaring av fordonsmotor sensorer
  hur man byter bromsbelägg på en Hyundai Sonata
  hur ändrar transmissionsolja i en 2003 Jetta GLS
  Hur vet man att din spjällhuset behöver rengöras
  hur man rengör en 2003 audi sensor tt MAF
  hur man installerar en strålkastare reläet på en 1995 GMC Sonoma pickup
  hur du tar bort en 2001 saturn L 200 dörrpanelen
  hur man hittar en motor-koden på en 2006 chevy diesel