hur man byter tändkablar för en 1992 ford Econoline

hur man byter tändkablar för en 1992 ford Econoline

Tändstift trådar, också känd som tändkablar, överföra gnista från tändspolen till de olika tändstift på en 1992 Ford Econoline van. När motorn går igenom hundratals varma och kalla cykler, ledningarna börja bryta ner tills de inte längre kan effektivt leverera gnista till tändstiften. När detta händer, sjunker din bils bränsleekonomi betydligt och motorn börjar misständning. Om du har några timmar av fri tid och en del grundläggande mekaniska aptitude, kan du ersätta den tändkablar dig själv och spara på arbetsmarknaden avgift.

Du behöver:
Nya tändkabelsatser
. Plug tråd borttagningsverktyget.


1.
Ta bort hundkojan motorkåpan från insidan av van (det ligger i-mellan framstolarna). Locket har fyra kontakten parentes som håller ner det: två på ovansidan och två på undersidan. Undo konsolerna och dra av skalet och lägg det åt sidan.
2.
Ta ut den nya tändkabelsatser från boxen och matcha upp varje kabel längs med ledningarna redan installerad på motorn . Det bästa sättet att göra det är att överlagra den nya ledningar över toppen av den gamla trådar för att säkerställa att du får rätt längd ledningar ut till rätt tändstift.
3.
Dra den första kabeln från tändspolen med tändkabeln borttagningsverktyget. Sätt i ersättning tråd på sin plats. Flytta till andra änden av kabeln du bara bort och ta bort detta syfte från tändstiftet med samma verktyg och sätt att ersätta kabeln på kontakten.
4.
Upprepa steg 3 Beträffande de återstående fem eller sju trådar (beroende på motorns storlek). Kasta de gamla ledningarna när du är klar.
5.
Flytta hundkojan locket och dra åt fästena ner för hand.

tips och varningar


 • Kontrollera att motorn är sval vid beröring innan du utför det här jobbet. Det är bäst att lämna Econoline sitta över natten och ta itu med den ersättning först på morgonen innan du startar motorn. Ryck aldrig, böj eller ryck i nya ledningar, som lätt kan orsaka inre skador, vilket kan leda till misständningar och andra fel.


 • Relaterade artiklar


  hur man installerar en EGR-ventil på en 2000 Chrysler Voyager 2,4
  hur man får en rapport för Europaparlamentet påminner om ett fordon
  hur ändrar Serpentine belt i en ’98 chevy Prizm
  hur man öppnar din BMW nyckel
  hur man kan bli av sorkar i vår bil
  hur ändrar spaken blinkers på en 88 Camaro
  hur du lägger transmissionsolja till en Dodge Caravan
  hur man kan återställa & vård för lädersäten
  hur man rengör en 2003 audi sensor tt MAF
  hur man installerar en headliner